Saturday, August 04, 2012

terJEBAK, diJEBAK & akhirnya menJEBAKkan diri

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Oh tidak....diri ini telah terjebak...telah dijebak & akhirnya dengan rela hati menjebakkan diri....

Ape la yg cheq dh buat arini kan sampai leh terjebak bagai...Korang ingat tak pagi ni cheq ade exam spa untuk jawatan Akauntan W41..? Pusat exam plak dekat PICC...diulangi ye PICC...so nk dijadikan cerita, masa break untuk paper essay, cheq pi toilet sat...mase kuar dari toilet, mata ni ternampak ler banner kat dinding tertulis "Jualan Gudang Metrojaya, PICC, 2-6 Ogos 2012"....dengan spontan mulut cheq ni cakap sorang2, "apa..? metrojaya sale..? waaaa....takde geng nk pi serang"...

Tik tok tik tok tik tok...jam pun menunjukkan tepat pukul 2pm...& dengan jayanya exam spa untuk jawatan Akauntan W41 pun selesai....huhuhu..jaya ker? Alhamdulillah...rasenyer dapat jawab dengan tenang tadi walaupun konsep2 perakaunan dalam bahasa melayu..jenuh gak la nk translate satu2..hahaha...ituler..blaja dulu in english..kan dh jadik lain macam pelik bunyi nyer....

Exam dh habis kan...cheq pun melangkahkan kaki keluar dari Dewan 8 & 9, PICC dengan memasang niat dalam hati untuk terus pulang ker rumah....elok jerk sampai kat junction nk ke lif, kaki ni tetibe terpaku kat tengah2 koridor tu...nk ke kanan ke, atau ke kiri...??? kanan terus pegi lif untuk ke basement...kalo kiri plak ade org jual2...Hati cheq pun berbisik "takpela...dh alang2 ada kat sini kita ke kiri dulu la.."...duk jalan, jalan tengok org jual2 kat koridor tu, tup2 cheq pun sampai kat kawasan dewan yg orang ramai kat pintu keluar masuknya...Ehh...warehouse sale Metrojaya laaaaaa...hahaha..Time tu memang nekad, sorang pun sorang la..redah jela....huhu...kalo korang nk tahu, cheq sebenar nyer tak reti nk gi shopping sorang2....sebab nyer bila cheq berkenan kat sesuatu barang tu, cheq mesti perlukan pendapat org, elok ke tak, cantik ke tak barang yg cheq berkenan tu...& lagi satu, bile pegi shopping sorang2 ni cheq terasa macam orang duk tengok kat cheq sambil cakap "kesian awek tu...pi shopping sorang2"...hihihi..sebab tu bile dh sorang2 cheq prefer duk kat umah jerkkkk....

Okla..berbalik pada tajuk terjebak ni...dalam tak suka shopping sorang2, hamik kauuuu...sampai 3 pasang seluar cheq rembat...seluar tu takpe lagi la..sebab cheq memang nk cari seluar...tapi yg leh terembat benda yg takde dalam list tu kenapa...hai la huda...tadik kan time exam spa dh buat essay pasal "personal financial management"....siap bagitahu suruh buat budget, listkan ape yg perlu ape yg tak perlu...tapi kesudahannyer tengokkk.....sendiri tak ikut kann..kan dh terkena batang hidung yg mancung tu....

Nak tahu barang apa yg takde dalam list tapi cheq dh terembat dengan sengaja nyer.....?? Ha...tengok la ni...
Harga kat perfume-malaysia.com = RM160...cheq beli tak sampai RM90...

retail price RM2++...harga dalam shoppingheavendotnet RM145..tapi cheq beli ni dgn harga less than RM90

bukan satu ye, tapi dua perfume telah disambar..."ahkak" promoter yg cunnzzzz tu telah berjaya mempengaruhi cheq....sudah nyer dalam tempoh 3 hari, cheq dh ader TIGA perfume baru....apaaaaa...???? TIGAAAAAA.....iyerrrrrrrr....

Baru je beli hari khamis lepas balik dari audit..

Kesimpulannyer.....sila beli perfume baru selepas tempoh 3 tahun dari tarikh hari ni....hahahaha...kenapa? sebab nyer  perfume kat bawah ni pun baru jer habis...cheq pakai dekat setahun jugak la...
Oklaaaaa.......sekian saja cite pasal perfume......sesungguhnyer entry ni bukanlah entry berkaitan dengan jualan perfume secara online....hanya nk bagitahu yg buat julung kalinyer cheq terjebak dengan jualan gudang metrojaya...itu ler hasilnyer...

###

baru teringat....perfume kat bawah ni pun baru beli dlm tahun ni gak..masih penuh lagi..hihihi..


No comments:

Post a comment