Thursday, August 02, 2012

IFTAR 12 Ramadhan ~ Rezeki daripada DIA

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Jeng jeng jeng....seperti yg telah dijanjikan sebelum ni, entry kali ni cheq nk share cite pasal kami punye Iftar beramai-ramai sempena 12 ramadhan...ni baru ler dikatakan Janji Ditepati kan.....opssssss....

Ok2...tempat yang telah dipilih..?
Terletak dekat Kampung Pelet, Seberang Perai 

Gred A tau

Petang tu, cheq, kak siti, masitah & kak siti Mai pi sebijik kete jerk....Sebelum balik keje, kak siti dh sound cheq awal2..sampai jerk umah cepat2 tukar baju then terus tunggu kat pagar belakang...yang cheq plak, siap mandi tuuuu.....elok tengah bersiap, kak siti call "oiiiii......huda ada kat mana??"...hahahaha...tu la dia depa ni..kalo nk dtg main pakai dtg jerk...roger la awai2 kan....so tepat pukul 5pm kami berempat bertolak ke tempat yg dituju..konvoi dgn 2 org staff laki..yg lain2 depa pi sendiri & janji kat sane jerk..

Perjalanan amik masa dekat sejam jugak la dari pulau...dengan jalan jem skit..sebab time org balik keje kan..dekat kui 6pm kami pun sampai...sementara tunggu waktu berbuka yg ader lagi sejam setengah, kami pun pi ler melawat keliling kawasan restoran ni sambil2 buat "site visit" skali (paham-paham sendiri ler site visit untuk apa kan)..


tempat yg diterjah....
animal resort kate nyer...tapi dalam ni yg ader segala macam baka kambinggggg...banyak wooooooo....ni ler antara kambing yg ader kat dalam resort tu...

kambing ni garang oiiiii...nampak jer cheq nak lalu, kambing yg tengah syiok landing lehh pakat2 bangun pi kerumun kat tepi penghadang kandang tu...dh la laluan tu kecik jerk..so kalo kambing gemuk2 yg byk ekor ni pakat2 rempuh kayu kandang yg tak berapa nk kukuh tu, mau tercampak kluar cheq dari animal resort ni...udah ler muka & kepala itam, bengis jerk pandang cheq..hahahha...

2 ekor ostrich yg ade kat blakang animal resort. Staff restoran ni habaq kat cheq ostrich ni ganas giler...sebab masih berjiwa remaja...huhuhu...

Dh puas buat "site visit" kat dlm kandang kambing, cheq & k.siti pi sambung wat "site visit" kat setiap pelusuk restoran ni...mak aiiiiii...punye besar okkkkkkk.......staff yg sama bagitahu pasal ostrich tu bagitahu kat kami yg bos depa nk buat banglo kat blakang restoran ni....errrrmmmmmmmmmm.....masyuuukkk...

antara pondok yg ader..makan sambil duduk bersila

staff tengah sibuk siapkan buffet ramadhan..nampak tak tulisan "kristal lounge" kat blakang tu..haaaa...tu tempat makan yg ader aircond..kami sume berbuka kat dlm tu ler...nk makan kat pondok takut kulit kami yg halus mulus ni naik bintat2 digigit nyamuk...hihihihi...

Tu dia Kak Siti..sampai ke belakang die pi buat "site visit"..

antara aktiviti sementara tunggu waktu berbuka...bagi ikan makan...

Ok ok ok.............melawat kambing dahhh....site visit daahhh...bagi ikan makan pun daahhh...tibe la masanyer untuk kami semua mencekik....Menu-menunya...?????? haaa...saksikanlahhh..
cendawan goreng untuk kami berempat...SODAPPP...

pilihan K.Siti Mai : Nasi Briyani RUSA

pilihan Masitah : Nasi Briyani PEHA KAMBING

pilihan Kak Siti : Nasi Briyani Puncak Mutiara Special..set ni memang berbaloi..sebab siap pakej dengan air jus..lauk yg ada dlm pinggan tu, ayam kismis masak sos, ada daging kambing skit, ada telur rebus...

Set satay...ada 7 jenis daging..satu jenis daging ada 2 cucuk..so total ader 14 cucuk...yg stressnyer, kitorang tak tahu yg ni daging apa, yg tu daging apa..memang la kat hujung lidi tu ada labelkan warna yg berbeza2..tapi tak guna gak kan sebab org restoran tu tak bagitahu warna ni utk daging ape, warna tu untuk daging ape...sudahnyer kami hanye tau daging ayam sajer..yg selebihnya pakat2 assume daging rusa la, ostrich la, arnab la...hahhahaha..apa2 pun kuah satay nyer sangat sedap...kalah kuah satay kajang tauuu...

TARAAAAA.....cheq punye pilihan : ARNAB grill with black pepper sauce....uhhhh...sauce nyer sgt kick...pedas..! daging arnab nyer plak? ermmm...not bad...1st time makan tuu..tapi tulang nyer tajam kalo nk compare dengan tulang ayam...almaklumla....arnab ader 4 kaki...ayam plak ader 2 kaki..tu pasal la lainnn kaannnnnnnnnn... =)

cheq order Banana Split sebagai dessert untuk dikongsi berempat....

Fuhhhh.....puas hati makan...kami saja jerk order menu yg berbeza2...supaya masing2 leh rase sorang sikit kan...so dapat jugak la cheq rase daging rusa yg Kak Siti Mai order tuuu...not bad jugak rase nyer...yang ni hanya makanan kami berempat...budak2 laki yg lain duk meja blakang kami...so ape yg depa makan tak dapat la kami nk rase skit..hihihihi

Cukup la kot gambar-gambar kat atas tu...kambing ada, view restoran pun ada, gambar makanan pun dh ader....jom layan gambar kami plakkkkk.....

Masitah & Kak Siti

Cheq & Kak Siti Mai...pose dengan cendawan goreng

Kami berempat

Ridhowan, Shahrul, Masitah & Kak Siti

Kesimpulan dari gambar-gambar yg cheq share kat atas ni, kami semua happy dengan makanan yg ditempah...Rase nyer of course la sedap kan....Terima kasih Ya Allah atas rezeki Mu...

Makanya, kalau korang semua nk tahu lebih lanjut berkaitan dengan restoran ni, leh la klik kat link ni, Puncak Mutiara Cafe....Leh la masukkan name restoran ni dalam list Jalan-Jalan Cari Makan korang...cuma satu jela...restoran ni agak ke dalam skit...ape2 nk seribu daya, tak nak seribu dalih kannn......

Sekian saja sesi perkongsian untuk kali ni...mohon ampun kot ader yg terliur dengan gambar-gambar makanan kat atas tu...adioooossssssss

###

p/s: ikutkan byk lagi gambar kambing nk dikongsikan....cheq sgt terpegun tengok kambing-kambing yg banyak..

No comments:

Post a comment