Friday, August 03, 2012

MASIH Belum Bersedia ~

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Salam 14 Ramadhan untuk semua yang beragama Islam..Ermm...minggu ni cheq balik Kajang lagi...kira malam ni la cheq nk terbang balik Kajang...memang awal2 lagi dh plan nk balik minggu ni sebab cuti sampai hari Isnin kan sempena Nuzul Quran...kebetulan plak macam tahu2 jerk cheq nk balikk minggu ni, SPA leh plak buat exam untuk memasuki perkhidmatan awam sebagai Akauntan W41 pagi Sabtu tu..kira esok la kan....

Persediaan untuk exam...???? Masih tak bersedia apa2 pun...tak tahu nape kali ni macam ader rase malas jerkkkk.....bukan malas sebenarnyer tapi tak larat..sebab tiap2 bulan ade jerk exam, assessment & interview...SPA pun satu, tahun ni la baru nk pulun panggil exam untuk 4 jawatan yg cheq apply...(terukkan.leh merungut plak...tak bersyukur langsung..kang tak lulus baru tahu)

Nak study ape pun cheq tak tahu sebenarnyer...sudahnyer bukak website Jabatan Akauntan Negara Malaysia & baca la ape2 yang patut kan...kalo kluar soalan pengetahuan am yg susah2 alamatnyer memang main tikam2 jela kan...Ape2 pun, doakan cheq untuk exam esok erkkk....semoga dapat jawab dengan tenang...semoga idea untuk karang esei BM & english datang melimpah ruah sampai tak cukup kertas nk tulissss...aminnnn...

###

Kronologi exam, assessment & interview SPA untuk tahun 2012 yg cheq pi:

4/2/2012 - Exam Penguasa Kastam W41 > LULUS
14/4/2012 - Exam Juruaudit W41 > LULUS
11/5/2012 - Exam PTD M41 > of course la GAGAL
23 & 24/5/2012 - Assessment Penguasa Kastam W41 > LULUS
14 & 15/7/2012 - Assessment Juruaudit W41 > tengah tunggu result
29/7/2012 - Interview Penguasa Kastam W41 > tengah tunggu result
4/8/2012 - Exam Akauntan W41 > bru nk pi esok

haaaa...hangpa tengok la kan....mane tak rase letey...tiap2 bulan ader..bulan 6 je dapat rehat..entah ler....ader rezeki ade la...takde, takdela kan...




No comments:

Post a comment