Saturday, August 25, 2012

Teringin Ketupat Palas ~

Assalamualaikum...

Teringin nye nk mkn ketupat palas...raya thun ni xdpt nk rasa kenikmatan ketupat palas...yg adik bwk blik pun keras pulutnye...yg rasa kt umh mak tam pun share sorg skit...sbb ketupatnye ada 3ketul je atas meja...huhu...kesiannnn

Ermmmm...cheq rindu ketupat palas yg tok buat...dh lama rasanya xrasa ketupat palas tok...biasa pulut utk ketupat tu tok akan letak jagung...sedapppp...bila cheq ckp dgn kwn2 cheq yg cheq tringin ketupat palas ada jagung, dorg wt muka pelik plak...smbil tanya "ada ke letak jagung?"...eh...ada ar....tok cheq buat ada letak tau...!!!!

Last time yg tok buat, cheq smpat gak blaja balut ketupat palas tu..la ni xthu la ingt lagi ke x....sebab x di praktik kan....nk thu cheq ingt lagi ke x, meh letak pulut & daun palas dpan cheq..mesti skill tu dtg balik....

Makkkkk....bila nk try wt pulut mcm tok buat tu....nanti biar kakcik balut ketupat nye....raya haji ni ek....

____________________
(updated via Blogger for Android)

1 comment: