Thursday, July 26, 2012

IFTAR 5 Ramadhan ~ untuk perantau LONE RANGER

Assalamualaikum

Alhamdulillah..selamat juga cheq tunaikan ibadat puasa sehingga hari yg ke-6..dalam duk cemas, tapi berjaya jugak..TQ Allah..semoga dpt terus berpuasa pada esok hari..aminnnn..

Entry kali ni cheq nk story pasal majlis iftar geng-geng perantau lone ranger..hahaha...kenapa lone ranger? mana tak nyer, kami semua merantau untuk mencari rezeki yang halal..yg mana dh berkawin kena tinggalkan isteri & anak2...yang mana tak berkawin lagi pun kena berjauhan dengan mak bapak & ahli keluarga yang lain....pendek kata, jiwa kena kental & semangat berdikari tu kena kuat...

So semalam, kitorang semua berbuka dengan makanan chinese food...ni la  restorannyer....
Terletak di D'Piazza Mall, Bayan Baru

Actually, cheq dapat emel promo dari owner restoran ni..cheq pun forward la kat member2 opis..tak sangka plak lepas dorang baca, terus on the spot plan nk pi berbuka kat situ bila gaji masuk...At last, hanya kami yang tidak berkeluarga lagi ni bersama-sama dengan bos unit kami (bos dh berkeluarga tapi kena tinggalkan keluarga sebab tugas) jer yg iftar sekali..

Moh kita layan gambar dulu...

Pose dengan masitah & kak Siti K sebelum berbuka

Kesemuanyer 7 orang dari unit cheq. yang baju purple tu Masitah (dari kelantan). Yang duduk plak, Bos unit  cheq, En. Wan (dari KL tapi asal terengganu..isteri & anak2 nya ada kat KL), Shofian (org Parit Buntar, duduk menyewa kat sini), Shahrul (eh silap..yang ni bukan perantau..yg ni mmg org penang..duk kat seberang bawah ketiak mak lagi..hehehe), Shamsulamrie (tak silap cheq dia asal kedah kot..tapi plat no kete pangkal "W"..tu yg konpius) and last skali Kak Siti K (Kedah mari)

antara hidangan berbuka kitorang

ITIK GORENG oiiii

Chinese Tea...sedappp

Shark Fin soup

Ikan ni sedap sangat..gambar SEBELUM

gambar SELEPAS

Kak Siti Mai punya keje la ni...

Keadaan meja selepas semuayer habisss...Tu diaaa..tempat cheq paling penuh dgn pinggan, mangkuk2

Dengan Masitah,,,feeling-feeling kat negara China

Tunggu sesi suai kenal Masitah dengan En. Wan selesai

Sementara tunggu kaum adam settle solat, kita pose japp...

Komen pasal makanan yg kami order, SEDAPPPPPPPP.....walaupun order dalam kuantiti yang sedikit tapi masing2 dapat rasa....sebagai pencuci mulut, kitorang dihidangkan dengan Dessert Sagu Lemon...uhhhhh....sedapppnyerrrr...tak sempat nk amik gambar dh licin..2 mangkuk cheq bedal...sebab Kak Siti Mai tak suke masam2, semua nyer dia tolak kat cheq....

Nak cite panjang2 pasal restoran ni, mau panjang plak entry cheq nanti..So ni website restoran tu...Cina Muslim Restoran.....sila la tengok menu-menunyer yang pelbagai.....

Bulan puasa ni memang ader jer la entry pasal makanan....nak2 depa dh plan untuk next week punye iftar..kali ni nk buat kat seberang pulak..kat area kampung pelek...lepas tu minggu yg lagi satu tu nk feeling-feeling Korea plak...tempat yg dipilih Seoul Garden, Plaza Gurney...yeehaaaaa.... =) 
Harap2 jadik la kan..masa ni la nk rapatkan silaturrahim sesama staff kat unit cheq tu.....& paling penting skali nk kekalkan semangat kerja berpasukan yang kami semua amalkan..chewaaaahhhhh...

wokey la....mata sudah ngantuk...resume pun tak habis lagi update..esok sudah mau terbanggggg...zasssss


###
p/s: Owner restoran ni patut pi review balik nama restoran ni....macam mane perkataan restoran leh ada kat blakang..pastunyer Restoran Cina Muslim la kannn..kan kan kannnnnn..... =)



No comments:

Post a comment