Thursday, May 21, 2015

Kereta mewah punca kesesakan lalulintas

Nak ketawa dibuatnya bila kawan-kawan Achik share picture ferrari biru berhenti di laluan sebelah kanan Lebuhraya Sultan Iskandar ( nama lama Lebuhraya Mahameru ) disebabkan kehabisan minyak...

Terus soalan keluar dari mulut Achik, "aik, kereta mahal-mahal tak kan la owner tuang minyak rm10 je.." ....hihihi...

Nak di jadikan cerita, owner Ferrari 458 Italia yang berharga lebih 2 juta ni, disaman polis yang berhenti untuk menghulurkan bantuan..

Antara saman yang dikeluarkan adalah kesalahan nombor plat, tinted gelap dan halang lalu lintas..

Tak patut betul rasanya bila owner kereta disaman atas kesalahan menghalang lalu lintas sedangkan bukan dia sengaja berhenti tengah-tengah jalan tu..minyak habis kot...

Yang memberi bantuan.

Ni gambar kawan Achik share dalam group Whatsapp..sampai jadi bahan lawak pulak
Moral of the story, nak mulakan perjalanan pastikan cek dulu paras petrol kereta anda..Lebih lebih lagi bila nak ikut laluan yg biasa nya brlaku traffic jem.

Orang kata, sediakan payung sebelum hujan..

No comments:

Post a comment