Saturday, June 30, 2012

Khazanah Yang Penuh Kenangan...

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Leteynyer arini....plus badan tak sihat lagi....nasib baik dpt tido lama skit pagi ni..penangan makan ubat selsema subuh tadik...so ape aktiviti duk kat kampung halaman arini..? Tengahari bersiap bawak mak pegi kedai perabot nak beli almari baju adik...Cheq plak tumpang sekaki nak cari tilam baru & kabinet untuk susun buku2 masa study kat university dulu....Pegi kedai perabot ni bukan penat badan tapi penat bercakap..hahaha...dengan mak sibuk tawar menawar...dengan cheq sibuk menenangkan mak dengan org kedai perabot tu..hahahhaha.....penat tau sebab suara takde...dh macam org tak betul terjerit2..lawak lawak...sampai org yg dengar pun tergelak tengok cheq...

Then...aktiviti seterusnyer kemas barang2 tuk bawak masuk  bilik baru cheq yg dh siap...mak aiiiiiiii...manyak nyer barang2 lama....hahahaa...dari zaman sekolah rendah dulu sampai umur dh nk andalusia ni....penuh barang kat atas tu...so lepas dh belek satu2 barang2 khazanah yg ader, jumpe la kertas2 quiz, test masa zaman study dulu..Tetiber teringat kat Madam Azian, lecturer math masa kat matric UIA dulu..apa khabar la madam skang erk...


tengok......pandai tak..? hehehe...bukan nk riak..tapi nk bagitahu rindu kat Madam Azian...Ni ler kertas2 quiz & test yg Madam Azian ajar dulu....sebab tu la sampai skang Cheq Love MATHS.....


Aktiviti kemas mengemas diteruskan lagi sampai Cheq terjumpa plak surat kat bawah ni...

Surat penerimaan/penolakan utk wat foundation kat intec UiTM sebelum pergi New Zealand..

Patut nyer surat ni dh dikembalikan dulu, tapi disebabkan mak & abah last minute tak bagi Cheq terima tawaran ni, so dengan rela cheq terpaksa tolak....sebab mak kata mak dh termimpi2 anak dia blaja kat UIA..dh ternampak kubah masjid UIA dalam mimpi mak....haaaaaiiii la makkkk.....leh pulak mimpi macam tu kan...so sudahnyer harapan nk study kat overseas hanya tinggal harapan...sampai time tu teacher English cheq (skang ni dh jadik lecturer English kat UIA) duk bebel2 kan cheq....antara ayat die yg cheq masih ingat sampai skang, "apa la u ni huda...rugiiiiiiinyerrrrrrrrrrr......New Zealand tau huda...ramai org Malaysia ada kat sane...it's a good opportunity...kenapa awak tolakkkk...eeeeeee...huda..."...hahahahha....tengok la, teacher Cheq yg terlebih emosional...apa bleh buat....semua borang dh siap isi, sain, dh berkobar2..tapi mak & abah tak bagi sebab time tu cheq memang dh start study kat matric UIA tu...

Kalo korang nk tahu, ada kisah disebalik surat tawaran dari JPA ni.....entah kenapa masa kat matric, tengah duk nyembang dengan member, ader yg cerita dorang dpt tawaran pi korea la, german la...so tetibe cheq rase mcam cheq dpt gak la tawaran tu, so cheq pi amik hp terus sms mak..."mak....kalau surat JPA sampai, jgn lupa bagitahu ye..jgn sorokkan dari kakcik.." huhuhu...betul jugak...memang dpt pun..makk & abah sampai rujuk & minta nasihat dari ramai org...Kalau abg cheq, dia for sure suruh cheq pegi punye...siap abg ckp "kak cik...ruginyer ko tak pegi...kalo ko pergi, nanti blaja kat sane dh leh kumpul duit, balik sini bawak balik harta..kete besar.."...hahahahhaha...macam2 nasihat cheq dpt time tu...at last, cheq turuti kemahuan mak & abah...sebab mak kate "kang penat2 kak cik buat foundation tetibe kak cik tak dpt pegi New Zealand.....so duk la kak cik kat situ.." sebab time tu tak silap Cheq ekonomi Malaysia tak stabil lagi...so...ape nk buatkan....SYMP jela.....

So...sekian saja la kisah barang2 khazanah yg cheq jumpa...banyak lagi sebenarnyer barang2 khazanah yg ada tu...kalo cheq terjumpa lagi ape2 yg menarik, cheq share lagi dengan korang erkkkk....

No comments:

Post a comment