Wednesday, June 20, 2012

Hang Out wth FRIENDS..!!!!

Assalamualaikum & salam sejahtera....

Huarghhhhhh...walaupun masa cheq menaip ni jam baru menunjukkan pukul 8.43pm..tapi cheq dh menguap byk kali....dari time main bola jaring petang tadik lagi..hahahhaa...lawak kan..dh bersukan, leh lak menguap..sampai ader yg gelakkan cheq sebab cheq ngantuk time men bola jaring.. =P

OKla...entry kali ni cheq nk kongsi salah satu aktiviti cheq mase balik bercuti kat kampung halaman last week..Memang dh jadik acara wajib, kalo cheq amik cuti lama, cheq mesti luangkan sehari untuk lepak dengan kawan2 cheq kat opis lama dulu....So, hari Jumaat adalah hari yg paling sesuai (sebab waktu lunch yang lama) untuk we all yang hot2 ni melepak, makan, bergosip, window shopping, posing2 amik gambo dan tak ketinggalan jugak ader yg sempat berbisnes....opsssssssss.....ampunnnnnn.....

So masa yg dinanti2kan pun telah tiba...macam biasa drifter kita (Cik Tiramisu) memandu Alza Puan Sufi dengan bangganyer bawak kitorang semua pegi Setia City Mall (shopping complex baru bukak kat Setia Alam)...dh macam van pelancongan mana tak nyer, penumpang nyer pun ramai..hahahhahaa...

Sampai2 jer, for sure sume dh lapar...perut dh berdangdut minta diisi...beriya2 la kitorang semua menapak nk pi foodcourt kan..sebab tengok  floor guide dekat tepi lif dia ckp foodcourt kat level P5..so dengan bangga la masing2 dengan kasut high heels nyer...dengan yg wedges nyer...menapak cari foodcourt..dh puas pusing dari wing sane sampai ke wing sini tak jumpe jugak..last2 skali tanyer security skali jawapannyer "foodcourt tak bukak lagi"...hahahhaha..itu ler orang kate malu bertanya sesat jalan..kan dh penat berjalan...last2 layan McD ler...janji kenyang...

Dh puas makan, bergosip, bergelak ketawa, aktiviti seterusnye window shopping a.k.a bakar lemak..tengok jela kan barang..nk beli pun dh tengah bulan....mase plak laju jerk berjalan...ape2 pun sambil berjalan, usha2 kedai, cheq dh pasang niat esok nk repeat lagi....sebab first pegi tak dpt nk sambar ape2...hehehhehe... YES...esoknyer cheq mai lagi..kali ni bawak kakak & adik cheq....sudah nyer...ini la hasil nye setelah 2 jam tawaf setiap floor...

nasib 2 jam..kalo 24 jam...????? jawab la sendiri

Hari Jumaat tu sempat gak la kitorang pose kat dlm Setia City Mall tu sementara tunggu Mummy Kolin duk usha barang dalam kedai Daiso...ntah ape la yg dicarik nyer mummy sorang ni....dia kata kitorang tak pandai menghayati kedai Daiso tu...erkkk..?? ahahhaa..

Ok la u olssss...cheq dh ngantukk....Sila la layan  gambar gadis2 jelita kat bawah ni....

Cik Peja & Cik Tiramisu

 Cheq & Cik Tiramisu

 3 of us....cheq, Cik Tiramisu & Puan Sufi...

 Cheq & Cik Peja

Again...Cheq,  Cik Tiramisu & Puan Sufi....


ADIOOSSSSSSSS

No comments:

Post a comment