Tuesday, April 16, 2013

SHIN CHAN yang comeyyyyy...!!

Assalamualaikum..


COMEY kann..?? panas punye psl, celah2 tu dia tido..

makin besar shin chan...matanya dh leh bukak semalam..haii...ni la keje cheq hari...lagi2 sejak kewujudan si kecil ni...setiap ptg, sampai jer umah, cheq akan melawat shin chan dgn minnie..abah tak lepas kan minnie..sebabnyer anak minnie sekor jer, risau kena makan or hilang kalo pintu sangkar tu dibiar buka..kalo tutup mcm mane minnie nk masuk nyusu kan anak dia kan..so abah decide kurung minnie dgn anak dia..

tapi semalam sangat kesian kat minnie...semalam cuaca mmg panas..cheq sampai umah, tengok kat dlm sangkar, shin chan takde..cheq angkat towel n karpet kat dlm sangkar tu, tengok2 shin chan ada bawah karpet..adoii..kalo baby berada dlm keadaan mcm tu lame2 pun bleh lemas..cuak cheq di buatnye..lepas betulkan semua, cheq tengok abah tak letak air dlm sangkar..lagi skali kesian kat minnie..abah kate minni duk terbalikkan karpet sampai air pun tumpah..lepas cheq letak air dlm sangkar tu, minnie minum dgn laju nyer..sampai kering..cheq tambah lagi..minnie minum lagi..kesian kat dia..haus..dh la panas kat luar n dia takleh kuar dari sangkar utk berteduh bawah kete ke kan...

lepas tu adik cheq kuar...nk tengok dorang...tetibe time ni minnie menganga & jelirkan lidah dia..mcm slalu anjing buat tu..adik kate minnie panas..adik lepas kan minnie & sepantas kilat minnie lari masuk dlm umah cheq..puas cheq cari tak jumpa..dlm blik semua takde..sekali dgr bunyi loceng yg minnie pakai tu..elok jer dia jalan kuar dari blik..padahal cheq dh tengok dlm blik tu, takde pun dia....minnie minnie..

then, adik letak minnie dlam sangkar balik..suh nyusukan anak dia..tetibe minnie mengamuk..mcm nk gaduh...semuanya gara2 panas..then mak suh lepas kan die..biar dia berteduh kejap...kesian kat minnie...

sejak Shin Chan ade, cheq kerap buat spotcheck kat sangkar dorang..sebab risau Simba terpijak Shin Chan..yela..Simba berkongsi sangkar dgn Minnie....kdg2 tu bila Simba duduk mesti bontot simba akan himpit kepala shin chan...cian shin chan..

Cepatla besar Shin Chan..leh lari bila Simba nk duduk atas awak..!!!


#adoii...dengan kucing pun cheq bleh feeling-feeling kan...hihihi

No comments:

Post a comment