Saturday, April 20, 2013

Lunch gathering with beloved friends...

Assalamualaikum..

selamat berweekend utk uols semua..kalo weekend lepas cheq hanya duk lepak kat umah jer, tapi untuk weekend ni, byk aktiviti yang telah dirancang..sampai ke hari ahad malam aktivitinya...oh busy like a menteri..puiiii..

well, sebenarnye cheq nk kongsi cerita lunch semalam...setelah sekian lama cheq tak jumpa sufia, so semalam kitorang sempat lunch together-gether...memula ingat cheq x dpt nk join, sebab nyer pukul 3pm cheq ade latihan kat opis..tapi kengkawan cheq yang tersayang telah bersetuju utk ke Jusco Bukit Tinggi time lunch tu..of course la cheq 100% setuju...mana taknyer, perjalanan cheq dari opis ke jusco just amik masa 15 minit je..cuma perjalanan balik dari jusco ke opis makan masa skit..tahu je la traffic light kat jalan klang-banting tu brape lame nk tunggu..dgn 4 traffic light dlm pulau indah yg cheq kena tempuh...ape2 pun skill drifter yang cheq ada x pernah cheq sia2kan..macam semalam, supaya tak kena menunggu lame kat traffic light jalan klang-banting tu, cheq dgn slambernyer memotong Q..hihihi,....kebetulan time tu traffic light baru hijau...lain la kalo kete sume tengah benti, cheq dgn takde perasaannyer menyuakan kete cheq kat depan kete org lain..mau la kena hon kan...

ok dah dah..cukup mengarut...balik kepada topik asal..sampai je kat Jusco, kitorang pun nk gerak cari Secret Recipe..kononnyer perut diva Ain nk makan kek & minum air jerkkkk..ada ke time lunch makan kek..kalo tea time sesuai la jugak..hahaha..ampun ler Ain, cheq menganjing ko dlm ni.. =P

On the way nk ke secret recipe kononnyer, ntah sape la yg leh stop dpn kedai Vivo..pi tengok menu kat depan kedai tu..K.lin pun memainkan peranan dgn menggunakan kuasa vito yg ade dia pun memutuskan kitorang semua makan kat Restoran Windmill (depan restoran Vivo)..katanyer, dari kita berjalan, baik duduk makan & bersembang...oh yes, u r right k.lin...puas jugak bercerita dgn gelak yg tak ingat dunia...Ain la...ape ko ingat ko dh tempah satu restoran tu untuk kita punye lunch gathering ker? hahahha...malu cheq tau.. =P

Macam2 story morry kitorang sembangkan...at the end of the session, mintak bill & masing2 kuarkan duit untuk bayar bil masing2..bak kate k.lin, makan sama2 bayar sendiri2...macam biasa la kan, tugas mengira duit telah di subcon kepada cheq...lepas byr tu, si Peja leh plak bgi arahan kt cheq yg mmbuatkan cheq blur kejap...hilang terus ilmu matematik yang cheq ade selama ni...aduhai...Peja oh Peja..

Di sini la kami mengenyangkan perut..

set Lemon Chicken Chop...comes with soup of the day, dessert yg membuatkan Ain buat muka & ice lemon tea..

kedatangan cheq yg tidak sedari oleh mereka berlima kecuali K.lin..hahahhaah..

Gambar Mas edit habis muka nmpak blur..hidung pun nampak mcm takde batang..hahaha

Jam pun dh menunjukkan pukul 2.20pm..cheq perlu sampai opis sebelum pukul 3..sebab pkul 3 ade latihan...sebelum balik sempat menapau Chatime & roti dari Lavender...hihi..Tq korang sebab akhirnya telah buat keputusan yg bijak untuk ke Bukit Tinggi...xpayah la cheq nk drive jauh2 kan...hihihi...yela...nanti berlumba plak cheq dgn lori2 besar yg ke pulau indah disebabkan nk kejar pukul 3 tu...

Hope next time leh gather macam ni lagi... =)

HAPPY BER WEEKEND...

No comments:

Post a comment