Saturday, April 13, 2013

Minnie Yang Istimewa...

Assalamualaikum...

Happy ber weekend untuk korang semua...sape tengok cite hindustan tadi..?? Wahhh...sedey ok...mengalir air mata cheq berjurai2...dah menangis leh plak gelak..sebab nyer bukan cheq sorg yg nangis, member cheq yg ade kt umah ni pun turut menangis...betapa sentimental nyer jiwa kami...

Ok...berbalik kepada topik entry ni...sape MINNIE yang dimaksudkan tu..? Hehehe..tu  la kucing cheq kat umah ni..badannyer tak besar..kalo tengok macam masih remaja n tak ckup umur...tapi adik cheq si Dr. Vet tu kata minnie dh ckup umur cuma badan die memang  kecik...

Nak dijadikan cite, satu hari tu adik cheq baru balik keje...die pun dukung  la Minnie...tengah duk belek2, skali adik cakap Minnie  pregnant..!!! Lagi beberapa mggu je die akan beranak...seriously kitorang semua  xsedar Minnie ni  pregnant...sebab perut nyer tak  memboyot mcm  kucing2  lain...adik pun tekan2 perut Minnie, nak  kira berapa ekor anak yg bakal dilahirkan...dgn penuh yakin adik kata 4ekor...n adik ckp ngan abah suh ready  tempat...kotak ke...sebab bebile je Minnie akan beranak..

Hari terus berlalu, minggu  pun turut berlalu..perut Minnie mcm tu jugak...x memboyot...nak jadikan cite semalam.cheq balik keje saje cheq singgah  kat sangkar Minnie..dh lame kot cheq tak main dgn Minnie...skali cheq tengok ade sekor anak  kucing tido blakang Simba...Simba ni kucing jantan, berkongsi sangkar dgn Minnie...tapi Simba langsung  tak mengawan dgn Minnie..ibarat mcm abang jaga adik..n Yes, Simba sangat baik...die x kaco  langsung anak Minnie..malah trut sama protect si kecil tu..yela...selalu  kan org ckp kucing jantan makan anak kucing...jadi kucing mana yg telah mengawan dgn Minnie..? Sape lagi..kucing makcik Saadah la...jiran selang beberapa umah dari umah cheq merangkap  kawan masjid mak jugak...

So, cheq pun masuk umah n terus tnya adik cheq..Minnie dh beranak ke..adik cheq ckp dah..hari Isnin lgi dh beranak...n adik  pun heran anak die sekor je...takut gak kot Minnie beranak byk ekor tapi yg lelain dh kena makan ke kan...tapi bila adik fikir balik, logik jugak sekor je anak  Minnie...sebab perut Minnie  langsung tak besar masa pregnant tu...

Tengahari tadi kecoh jap umah...bila abah cheq tengok Minnie duk belek2 towel dlm sangkar dia...cari anak dia...anak Minnie hilang..!!!!kalut jugak mak, abah n cheq cari...rupa2nya anak Minnie terkeluar dari sangkar tu..sebab lubang sangkar tu besar..of course la anak Minnie yg kecik tu leh tembus...cheq pun jenguk bawah sangkar tu..memang anak Minnie ade bawah tu..mak n abah angkat sangkar tu pelan2...Minnie  terus x duk diam bila dgr suara anak die merengek...cheq tarik anak nyer kuar...dari dalam sangkar Minnie keluarkan tangan die nk tarik anak dia...betapa kuatnye kasih seorang ibu walaupun Minnie adalah haiwan...sobs sobs sobs...sedih plak....

ni Kiki..si keding...sejak adik bawak lik umah, Simba slalu bergusti dengan Kiki ni..

Gambar atas ni la Minnie n anak tunggalnye..adik kata kena jaga elok2..sebab Minnie sgt istimewa..beranak sekor je..biasa kucing akan beranak lebih dari sekor....memula adik bagi nama Molly...sekali belek punye belek adik  kata anak Minnie jantan...terus adik kata nama dia Shin Chan...hahaha...xde nama lain ke nak bagi adik oi....blasah jela.....

ni la Simba...Kucing jantan yg baik hati...adik kata Simba tak mandul cume tak pandai mengawan..hahahha

No comments:

Post a comment