Monday, April 15, 2013

Cuti tanpa rekod buat kakitangan awam untuk mengundi...

Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) diminta supaya menimbang memberi cuti tanpa rekod pada 5 dan 6 Mei ini kepada penjawat awam yang ingin balik ke kampung untuk mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-13 nanti. Presiden CUEPACS, Datuk Omar Osman berkata, pemberian cuti itu penting untuk menggalakkan lebih ramai penjawat awam terutama yang bekerja di bandar pulang ke kampung atau kawasan mengundi bagi menunaikan tanggungjawab mereka.

"Walaupun hari mengundi pada 5 Mei adalah Ahad tetapi ada beberapa negeri yang merupakan hari bekerja pada hari tersebut. 6 Mei jatuh pada hari Isnin. CUEPACS minta agar penjawat awam diberi cuti supaya mereka tidak terburu-buru untuk balik ke tempat kerja terutama bagi yang bekerja mengikut syif", katanya selepas mempengerusikan mesyuarat khas Majlis Kongres CUEPACS di sini semalam. Menurut beliau, jika penjawat awam itu bekerja di Kuala Lumpur dan mengundi di Kelantan, mungkin ia akan menimbulkan kesusahan atau mungkin ada yang terpaksa ambil cuti sendiri.


Assalamualaikum...

Cadangan yang baik dari CUEPACS untuk semua penjawat awam...tapi, kan senang isytihar je cuti umum..hihihi...boleh la cheq yg tak daftar mengundi ni berehat di rumah.. =)
 

2 comments: