Monday, April 01, 2013

Meroyan nk terbang...

Assalamualaikum...

halo halo halo.......ape ke hal la tajuk entry kali ni leh ader nama "meroyan" lak kat situ..?? well...sukati cheq la kan nk guna perkataan apa...yg penting meroyan cheq tak serupa dengan sikap meroyan yang dipamerkan oleh si "meroyan" itu...

ok...stop talking about "meroyan"...buat semak entry cheq jerk...sebenar2nyer cheq nk cite psl keinginan cheq yg melonjak2 nk bercuti ke luar negara, korang tahu kan Air Asia tengah buat promo untuk free seats...& bermula tengah malam tadi big card member diberi priority untuk redeem big point...so disebabkan beriya benar nk pegi bercuti tahun depan, cheq pun lekas2 siapkan uniform keje nk pakai nnti...dh settle semua, cheq pun amik laptop & terus duduk atas katil...masa tu jam dh pkul 11.55pm...cepat2 cheq on laptop, cek internet connection & siap2 keluarkan kredit kad nak buat payment nanti..hihi....

nak dijadikan cite, jam pun dh pkul 12 tengah malam..bersungguh ni cheq login, tak boleh...bukak window baru, login lagi, tetap takleh....ader ke patut web page tu leh cakap "caught a bug"..then bleh plak tulis under maintenance...huhuh..itu le kekdah nyer kalo AirAsia buat promotion...memang traffic jam website nyer sama macam jam nk kuar dari Pulau Indah ni...huhuh...

Time org semua dh tido, cheq tetap nekad bersengkang mata...at last, dapat gak login...dpt choose flight, tapi sape pulak Guest nyer..?? adoiiii...time tu dh pukul 12.50am & for sure member2 cheq sume dh tido...pedulik hape kan, cheq whatsapp dorg tak balas, cheq pun call sorang2...hahahha...tak berangkat, memang sah dh diulit mimpi...tup2 cik tiramisu reply whatsapp suh proceed, tapi yg si peja lagi sorang ni camne plak kan..nak2 dia dh jadi bini org time tu...disebabkan takut ader yg berkecil hati, cheq pun blasah main pakai beli jer walaupun si peja tu tak bagi kata putus lagi...harap2 peja setuju la kan...so finally, i bought 4 tickets to .............rahsiaaaaaaa....

itu kisah malam tadi, ni kisah time lunch kat opis...mak cheq penah cakap, kalo ader tiket murah pi Bandung, dia suh cheq beli...dia teringin nk pi Bandung...erm...so pagi tadi cheq sms mak tanye, nk pi ker Bandung..agaknyer mak kat umah duk contact sume adik beradik cheq tanye sape yg nk pi...disebabkan takde respon, mak cheq bagitahu mak & abah nk pegi..usha punye usha, tiket ke Bandung during weekend byk dh sold out...so no choice, cheq terpaksa amik tiket on weekdays..finally, i bought another 4 tickets today...!!!

ohhh...sudah kes naya....memang kena ikat perut nk menyimpan duit utk holiday tahun depan...mane tak nyer, 1st destination in February...2nd destination plak in April...so, pandai2 ler berjimat cermat.....

waaaaaahhhhhhh......lepas balik Langkawi nanti dah bleh start survey apa2 yg patut untuk percutian yang pertama tahun depan..........zassssssssssss...


No comments:

Post a comment