Tuesday, September 10, 2013

Putrajaya International Fireworks Competition

Assalamualaikum...

Agak dh terlewat kot nk update psal pertandingan bunga api antarabangsa putrajaya yg cheq pi tengok masa malam merdeka tu...tapi apedehal, sebabnyer pertandingan bunga api tu akan berlangsung lagi pada hujung minggu ni...pandai tau Malaysia pilih tarikh utk pertandingan ni..mana x nyer, Malaysia punye wakil performed sempena countdown merdeka..kirenyer pukul 12 tgah malam 31 Ogos 2013, lepas siap countdown, terus la MC tu annouce pertunjukan bunga api dari Malaysiaaaaa (tapi in english la kan MC tu annouce).

Well, memang sgt cantik..sebabnyer pertandingan bunga api ni lain dari yg lain..sebab di iringi dengan muzik..maknanyer pancutan bunga api tu akan kuar ikut rentakk muzik..kiranyer kalo part muzik yg bunyi kuat skit, ala2 klimaks gitu, bunga api yg kuar tu lagi cantik laaaaa...seyes oi...tak rugi tengok..mula rase macam malas biler duk tengok promo kat tenet, tapi since countdown merdeka biasa org tgok bunga api, cheq pun gagahkan jugak la dgn member cheq pi tengok bunga api tu..kitorang sampai mmg kat Pullman Lakeside tu dalam kul 10 malam kalo tak silap...bayangkan la 2 jam kot nk tunggu bunga api tu..dah ler takde aktiviti yg menarik nk dibuat kat Pullman Lakeside tu..

Dekat sebelah tasik tu mmg dorang dh siapkan khemah dgn kerusi...so ramai la yg dh amik port masing2..tapi cheq x prefer duk kat khemah tu, sebab nyer view agak limited...so cheq ajak member cheq naik tingkat 1...kitorg guna escalator laluan VVIP...selamber badak jer kan buat muka x tahu malu..so percarian port pun bermula...at last kitorang decide utk berdiri kat tgkat 1 betul2 atas khemah VVIP...perghhhhhhh...cantek sangat view bunga api dari atas tmpt VVIP tu...

kerana keseronokan yg melampau, kitorang decide utk dtg lagi malam tu...kalo ikut dari flyers yg urusetia duk edar2 tu, ader stated yg malam tu Korea akan perform & bunga api akan start pukul 9 malam..tapi entah mane kak milah (kawan kolin) dapat info kate bunga api start kul 12 malam..gilo ker ape..sebab nyer cheq dh sampai pukul 8 mlm tau..brape lame plak nk melangut nk tunggu kul 12 mlm tu..hahahaha....dari duk tertanya2, kitorang pun decide utk berjalan ker Pullman Lakeside..ternampak urusetia yg bagi flyers tu, sempat la cheq tanye dorang...dorang kate sepatutnyer mmg pukul 9, tapi memandangkan cuaca hujan renyai2 time tu so dorang tangguh ke pukul 10...kussss semangat...nasib tangguh ker pukul 10..kalo ker pukul 12, memang cheq dh tertido kut...korang mesti tak caya, malam merdeka tu sementara duduk menunggu countdown, cheq bleh bantai tido...letih sayang oiii..baru balik keje kan..hahhahahahaha...

Ok, tadikan cheq ader bagitahu yg kitorang guna laluan VVIP kan...so setiap kali lepas jer habis event tu, cheq & member cheq akan terus berdiri dkt bahagian escalator tu...tunggu VVIP lalu...malam merdeka tu ramai gak la menteri2 yg cheq nampak..malam kedua tu plak, Agung depan mata cheq jer oiii...hahahha...sempat la snap pic time die tengah jalan tu..elok Agung lalu depan cheq terus cheq sorok kan tepon...yeler, dh la ko xsembah hormat die, kang kena tulah baru tahu...hahahha...

So, weekend ni cheq plan nk pi tengok lagi...hari Jumaat ni (13/9/2013) stat balik dengan team dari France..sempena hari tua cheq jatuh pada hari Jumaat tu, so cheq nk pi sambut dengan tengok bunga api berirama..kot2 la lepas bunga api tu tetibe ade org buat suprise ke kan..hahahahaha..(mimpi la ko huda...takde org pun yg ingat hari tua ko tu..)..

jom tengok gambar kat bawah ni...

Malam Merdeka...Team Malaysia..PM pun ada walaupun sebelum tu dia ada kat Melaka..ala..Melaka & Putrajaya tu sebelah umah jer..apedehal..hahhaa

Team Malaysia

Team Korea ~ Agung mencemar duli

Team Korea



p/s: tak sabar nk tengok performance dari team CHINA & USA...



No comments:

Post a comment