Assalamualaikum
dan salam sejahtera.
Tahun
ini SACC kembali lagi dengan Bufet Ramadan berkonsepkan Warisan Tradisi yang
membawakan hidangan komplikasi resepi nenek moyang dengan gabungan lebih
daripada 100 sajian menarik dari dapur SACC. Apa yang Achik dapat lihat,
makanan yang disajikan pada tahun ini lebih menarikh berbanding tahun lepas.
Sudah pasti hidangan lauk-pauk warisan tradisinya sangat menarik dan menyelerakan.
Antara
hidangan menarik yang pasti membuka selera para pengunjung termasuklah Pajeri
Kedondong, Masak Lemak Pisang Muda, Sotong Masak Hitam, Ayam Masak Seroja,
Sayur Jawar, Bebek Ijo dan banyak lagi. Malah, SACC turut menyediakan hidangan
lemang dan nasi impit beserta pilihan serunding, lontong serta rendang.
Menarikkan...hidangan yang biasa dinikmati pada hari raya dapat dinikmati dalam
bulan Ramadan lagi. Lebih menarik lagi Kambing Kebuli yang menjadi hidangan
tradisi SACC masih lagi dihidangkan buat para pelanggan pada tahun ini.
Ayam Masak Seroja dan Gulai Bebek Ijau
Pisang Muda Masak Lemak & Sambal Udang Terung Pipit
Sayur Campur Jawa & Singgang Kepala Ikan. Sayur Campur Jawa tu sedap sangat..Rasa pedas memang membuka selera. Banyk juga Achik makan sayur campur jawa ni. Dan sememangnya ia favourite Achik.
Sotong Masak Hitam
Setiap
tahun, pihak SACC pasti akan mengumpul dan menyumbang dana bagi tabung-tabung
kebajikan yang terpilih hasil dari juala voucher bufet ramadhan. Untuk tahun
ini, SACC sekali lagi mengambil inisiatif mulia untuk bekerjasama dengan pihak
Kelab Dapur Jalanan Kuala Lumpur dalam membantu mengumpul dana untuk Tabung
Kebajikan Gelandangan. Jadi para pelanggan yang membuat pembelian voucher bufet
ramadhan di sini berpeluang berbuka sambil beramal. Sebanyak RM1 dari setiap
penjualan voucher akan disumbangkan kepada Tabung Kebajikan Gelandangan yang
diamanakan kepada SACC melalui Kelab Dapur Jalanan Kuala Lumpur.
Kambing Kebuli merupakan menu wajib ada di Bufet Ramadan SACC pada setiap tahun.
Aneka kerabu yang sememangnya sedap. Kalau berbuka di sini, kaunter Kerabu ni lah yang Achik akan serbu dulu
Bufet Ramadan Warisan Tradisi Turun
Temurun SACC
Harga : RM88.00++
(Dewasa)
: RM52.00++ (Kanak-kanak 7 tahun hingga 10
tahun)
: RM52.00++ (Warga Emas 60 tahun ke atas)
Masa : 6.30
petang sehingga 10.00 malam
Tarikh : 18 Mei 2018 – 13 Jun 2018
Antara manisan yang dihidangkan buat para tetamu
Aneka bubur, kuih goreng-goreng dan apam balik. Oh Apam balik ni memang addicted betul. Masa preview bufet ramadan SACC, Achik makan banyak Apam Balik ni. Yela..kalau beli di luar dah tentu inti nya kurang..tapi di SACC, inti apam balik ni memang mewah lagi2 jagung..Korang mesti berulang-ulang ambil ler...hehehe
Kebiasaannya kita perlu tunggu hari raya untuk menikmati hidangan lemang, nasi himpit, rendang, lontong dan sebagainya. Tapi kalau korang berbuka di SACC, macam-macam hidangan rendang, serunding, lontong ditawarkan
Kuey teow goreng ala-ala padthai ni pun sedap. Antara hidangan yang paling laku semasa preview bufet ramadhan
Sup Daging dan roti ini juga antara hidangan yang menyelerakan di bufet ramadhan SACC
Harga
yang ditawarkan di atas adalah harga bagi pembelian secara walk-in. Pihak SACC
turut menawarkan harga promosi bagi pembelian voucher yang dibuat secara atas
talian melalui laman web rasmi SACC, www.sacc.com.my/ramadan-buffet
.
Banyak lagi hidangan menarik yang ada selain yang Achik nyatakan di atas..Ada ABC, ada Kacang Pool, ada aneka jenis bubur dan macam-macam lagi. So kalau nak tahu sedap ke tak sedap, korang kena datang sendiri berbuka puasa di Bufet Ramadan SACC sepanjang bulan ramadan ini.
Selain
itu, pihak SACC juga turut menawarkan Pakej Korporat pada harga RM75.00++
dengan jumlah minima tetamu seramai 30 orang. Pakej ini turut menyediakan ruang
khas untuk tetamu anda. Untuk mengetahui lebih lanjut berkaitan Pakej Korporat
ini, ada bolehlah berhubung terus dengan pihak SACC.
Untuk
tempahan awal, hubungi pihak SACC di talian 03-5511 8858.
~ Achik ~
Artikel Dari S128 Tajen Online
ReplyDeleteKesalahan Dalam Merawat Ayam Jawara Inilah
Baca Selengkapnya Disini.
https://tajenonline.net/kesalahan-dalam-merawat-ayam-jawara-inilah/
Terima kasih sudah mengizinkan Komentar saya.