Monday, October 19, 2015

Nights of Fright 3 : Get Ready To Scream at Sunway Lagoon

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Seperti biasa sejak bermulanya Nights of Fright 3 ( NOF3 ), Festival of Fear di Sunway Lagoon pada 2 Oktober 2015 yang lalu, pintu masuk ke Sunway Lagoon Theme Park memang sibuk dengan pengunjung yang teruja dan tidak sabar untuk mengalami sendiri ketakutan yang ada di NOF3. Pada hari Sabtu lepas ( 17 Oktober 2015 ), NOF3 telah dimeriahkan lagi dengan kelibat enam ( 6 ) selebriti yang bersiap sedia untuk menakutkan pengunjung NOF3.
Para pengunjung telah mula beratur sejak jam 6.00 petang lagi.
Bermula jam 7.30 pm, kami semua dibenarkan masuk ke dalam NOF3 Sunway Lagoon. Pastikan anda tidak membawa sebarang makanan atau senjata tajam untuk masuk ke NOF3 kerana beg anda akan diperiksa di pintu masuk.
Ok...Achik dah ready untuk menjerit sepuas-puasnya
Masuk saja dalam Theme Park, kami dikejutkan dengan hantu yang berkeliaran dalam tu. Tengah Achik sibuk tekan-tekan handphone, tiba-tiba ada yang datang berdiri sebelah Achik..hehehe..
Local Celebrities invading scare fest yet, the ‘Nights of Fright 3: Festival of Fear!
Di pentas utama, telah bersedia para selebriti yang siap berpakaian dan solekan hantu untuk menakutkan para pengunjung.
Achik tak takut pun..hahahaha...
Magdeline Wang, radio Fly FM juruhebah telah berubah menjadi vampire dengan selera untuk darah segar; manakala Kit Mah, pelakon popular drama tempatan seperti "Sesuci Cintamu" mengambil peranan sebagai badut dengan niat jahat, menjadikan detik-detik gembira untuk menakutkan. Sebaliknya, Nigel Chin, bintang yang semakin meningkat dalam industri peragaan, dan Brandon Ho, pengacara tetap segmen quikie die 8TV menjadi seorang lelaki cantik yang bertukar menjadi penghuni ganas di Penjara Pudu. Kevin Chong dan Diyana, merupakan penyampai radio Traxx FM, yang masing-masing menjiwai watak sebagai vampire Cina dari zaman purba dan hantu yang berdendam.
Magdeline Wang, a vampire with an appetite for fresh blood
Kit Mah, a clown with malicious intentions
Nigel Chin, vicious inmates at the infamous Pudu Jail
Brandon Ho, vicious inmates at the infamous Pudu Jail
Kevin Chong sebagai vampire Cina dari zaman purba
Diyana, a vengeful zombie beyond recognition with her face ripped off
Nights of Fright 3 : Festival of Fear di Sunway Lagoon ini dipenuhi dengan semua zon menakutkan yang baru termasuk mazes yang menakutkan yang membawakan tahap keganasan yang kesemuanya baru.
Semasa anda meneroka di Festival of Fear ini, jangan lupa sertai tuan rumah, Mr. Chaos, hantu manusia reput dengan misi tunggal untuk mewujudkan karnival huru-hara, dan pengantin barunya Ms. Havoc.
Mr. Chaos dan pengantin perempuannya ( berbaju putih ), Ms Havoc Terlalu banyak zon tarikan baru yang menakutkan untuk diterokai oleh semua pengunjung. Disebabkan Achik dan Anis tersangatlah penakut, kami terpaksa batalkan hasrat untuk mencuba kesemua maze yang menggerunkan. Antara tarikan di NOF3, Festival of Fear di Sunway Lagoon: KEVIL HILL The epicenter of all things evil during Nights of Fright 3, Lynton V Harris Scream Park is featuring the all new KEVIL HILL…a cryonic vision of the future gone dangerously wrong! KEVIL HILL- where evil lives!
antara hantu yang berkeliaran dalam kawasan NOF3 Jangan lupa untuk singgah ke Terrortory-X untuk aksi yang sangat menyeramkan. Ianya menampilkan Escape from Pudu 2 yang mempunyai lebih ramai banduan gila yang lapar. Achik telah merasai sendiri pengalaman dalam Escape from Pudu 2 ini. Memang menakutkan bila penglihatan anda tidak jelas semasa berada dalam Pudu Jail tersebut. Lampu yang berkelip sememangnya menyakitkan mata dan menambahkan lagi rasa takut yang ada. Lebih memeranjatkan bila ada banduan gila yang penuh darah berada di sebelah Achik dan mengekori Achik sehingga keluar dari Pudu Jail tersebut. Memang menakutkan.
Photo credit to Miera Di Zon Terrortory-X juga ada “The Mummy’s Revenge Tomb of Terror - in 3D!” yang juga merupakan tarikan sepanjang masa NOF3 ini. Selain itu, Terrortory-X juga membawakan tarikan baru iaitu TOXIC- The Scariest Place Unearthed yang merupakan tanah terbiar yang musnah di mana rantai yang memegang tampuk mutan telah memusnahkan segala-galanya ditempat mereka.
Di NOF3 juga jangan lepaskan peluang untuk mencari harta karun di Pirate Jack’s Locker O’ Lanterns  but there is no guarantee of a return as the pirate zombies refuse to let go of their lost treasure in an atmosphere clouded with despair and desperation. Rasa dingin dan angin yang sejuk sebaik saja anda melangkah masuk ke Pirate Jack’s Locker O’ Lanterns.
Setakat tarikan yang Achik dah share ni, korang takut tak untuk ke NOF3 ? Bila lagi nak menguji tahap ketakutan anda kan? hehehe..
Lebih memeranjatkan semasa anda sedang berjalan di lokasi NOF3 muncul Sadako Dori (Japan’s creepiest ghost) yang berpakaian ala-ala Juon, merangkak dari celah-celah semak dan muncul di hadapan anda. Sadako Dori adalah mimpi ngeri yang paling teruk yang muncul di dunia realiti. Bila perempuan Sadako Dori bertanya dengan suara yang menyakitkan "Am I Pretty", pastikan anda menjawab dengan betul dan apa pun yang anda buat, pastikan anda tidak pandang ke dalam telaga. Achik agak terkejut bila Sadako Dori ni tiba-tiba muncul di sebelah Achik dengan keadaan merangkak. hahahaha.
Si penjual darah sebagai minuman pengunjung..hahaha
Dan yang terakhir tarikan yang menyeramkan di NOF3 adalah Death Port iaitu tiada tempat bagi mereka yang lemah semangat. Pelbagai penjenayah dihukum bunuh dengan kejam di sini dan mayat mayat yang telah ditinggalkan di situ berperanan sebagai amaran bahawa tiada apa yang kekal mati dalam tempoh yang lama.

Pengunjung ke NOF2 boleh berpakaian dalam pakaian spookiest  untuk menghadiri NOF3 dengan hanya RM58 seorang tiket masuk ke NOF3 yang mana pengunjung berpeluang untuk bermain semua permainan dan tarikan di Amusement Park. RM58 bukan untuk tengok hantu je tau, malah boleh main roller coaster dan macam-macam lagi. Best kan..!!!
They are all celebrities NOF3 ini disarankan hanya untuk pengunjung berumur 12 tahun dan ke atas. Pengunjung yang memakai spookiest costumes  tidak dibenarkan untuk memakai apa-apa topeng atau make up berunsurkan hantu di muka semasa hadir ke NOF3. Pengunjung taman tema pada siang hari yang berhajat untuk terus ke NOF3 boleh dapatkan tiket dengan harga yang istimewa iaitu RM35 seorang. Nights of Fright 3 : Festival of Fear di Sunway Lagoon akan berlangsung sepanjang bulan Oktober 2015 pada setiap hari Khamis hingga Sabtu bermula jam 7.30pm hingga 11.30 pm. So yang berminat bolehlah dapatkan tiket untuk tarikh 22 - 24 Oktober 2015 dan 29 - 31 Oktober 2015. Untuk maklumat lanjut bolehlah layari laman web rasmi sunwaylagoon.com atau follow FB www.facebook.com/SunwayLagoonMalaysia atau hubungi talian 03 5639 0000. ~ Achik ~

No comments:

Post a comment