Saturday, May 26, 2012

STRESS BEKERJA SUDAH MARI…!!!!!

Assalamualaikum…& salam sejahtera…

Waaaaaa…stress keje sudah mari oiiii……sebelum ni macam takde stress jerk, tetibe jer stress nyer dtg..mana idak nyer statistic sehingga bulan April tak capai…bukan suka2 tak capai tapi sebab byk kekangan…dengan staf baru yang ramai baru masuk…dengan yg masuk takde partition, takde computer , access ke network pun takde & tak cukup serba serbi nyer…so macam mane nk buat keje..? cube bagitau..naik segan dibuat nyer jap2 nk tumpang pc orang untuk print ape2..yela tuan punye pc pun nk buat keje jugak kan..kite terpaksa tebalkan muka nk tumpang guna…

Nak dijadikan cerita Pengurus unit cheq panggil kitorang semua baik yg lama mahupun yang baru…so mula lah meeting kitorang….bla bla bla bla bla bla bla….& at the end, setiap sorang kena pasti kan 9 kes SELESAI by 30 Jun 2012…so sesuatu yang luar  biasa perlu dilakukan untuk pasti kan semua orang berjaya selesaikan 9 kes seperti janji manis yang telah dibuat time meeting tu…tetibe cheq nak nyanyi lagu “JANJI MANIS MU” plak…huhuhuhuh….

Lepas dari meeting tu, cheq tengok tetibe semua orang macam sgt efisien (selama ni mmg dh efisien, tapi kali ni tersangat efisien)….telefon tak berhenti berdering, printer pun non-stop mencetak segala2 yang cuba di print...mesin fotostat merangkap scanner pun sentiasa penuh dengan org beratur nk fotostat & scan dokumen…dengan ada yang sibuk tekan2 nombor kat telefon try nk contact tax payer…dengan yang sibuk print surat jumpa Pengurus untuk dptkan tandatangan..ada yg lepas je surat sain terus terkam fax machine…nk pastikan surat sampai hari tu jugak…pendek kata semua macam tak sempat nk bernafas…huhuhuhhu…

Dan yang pasti cheq sangat takut sebab cheq bercuti panjang & akan berada kat kampong halaman mulai 22May sampai 27May…lepas tu bulan Jun nk balik lagi…adoiiii..pening pening….memang sesuatu yang luar biasa perlu dilakukan ni….yang penting jauhi lah dari menggunakan sebarang ilmu hitam…hehehehe…SEKIAN………


#kerja kat mana-mana pun ader tekanannyer…& semuanya bergantung pada diri kita sama ada kita ready untuk hadapi semua cabaran atau pun tertinggal jauh di belakang sebab terlalu takut untuk menghadapi cabaran dalam kehidupan…

No comments:

Post a comment