Saturday, May 26, 2012

Futsal BIG JAM..!!!!

Assalamualaikum & salam sejahtera....

Apa khabar korang semua..?? semoga semua nyer sihat2 walafiat la yer...Ok..since dh lame sgt kot cheq tak update blog, cheq nk mulakan entry untuk hari ni dengan cerita pasal Futsal Big Jam yang telah berlangsung pada 19 May 2012 dekat Safari Sportclub Seberang Jaya, Pulau Pinang....yang pasti hari ni akan menyusul lagi beberapa cerita untuk dikongsi....kang kalo tunggu sampai minggu depan baru nk share alamatnyer basi dh kot cerita cheq tu....macam story futsal ni pun dh seminggu basi..huhu...ape2 pun layan gambar dulu la..

 ok...ni team futsal cheq...(dari kiri: cheq, Kak Siti K, Masitah, Kak Haz, Kak Wani & yang kat depan tu Nazirah)..kitorang bagi name IRB TEAM...kenapa?? japgi cheq kasi tau..


 ok...pose lagi....baju kuning tu Kak Siti Mai

OK...nape ek kitorang just nama kan team kitorang dengan name IRB TEAM...pasal nyer team pompuan yang join futsal ni ader 2 team jer sedangkan team laki ader 10 team..so mase hari BIG JAM hari tu, dua2 team pompuan ni kire terus ke final la kan..hahaha....name team yg lagi satu tu BR1M team..team ni terdiri dari budak2 sambilan yang buat keje2 BR1M...korang mesti tahu kan BR1M tu stand for ape..?? kalo tak tau meh cheq kasi tau..Bantuan Rakyat 1Malaysia..so sebab dh takde lagi team yg nak masuk, kirenyer IRB TEAM ni represent staf2 pompuan kat LHDNM cawangan Pulau Pinang tu la...hakhakak..kononnyer...

Pagi tu, sementara tunggu team2 laki main pusingan saringan, team cheq pun main praktis sepak2 bola la..try rembat bola konon2 nyer nk goal kan...so time praktis tu, rembatan cheq ala2 power gitu telah mmbuatkan peha blah kanan cheq dh rase sakit...sakit yg makin lama makin sakit tapi cheq cube tahan gak sebab nk main futsal punye pasal..mase yang ditunggu2 pun tibe....perlawanan team laki break kejap untuk bagi laluan kat team pompuan main...segan giler kot sebab punye ramai yg tengok...tapi takpe...semangat kesukanan punye pasal, pedulik kan mata2 yang memandang...

Yang pasti cheq telah sumbangkan gol untuk team kitorang...gol hasil daripada sepakan penalti yang dpt ditampan..biasala kan, kalo org pompuan yg main bola...kalo dpt tampan bola dari masuk gol tu dh jadik kepuasan sampai terlupa nk tangkap bola tu balik...depa duk ingat kalo penalti, bola ditampan, kira habis la..hakkk tuihh....cheq pun menerpa ke arah bola itu lalu tendang masuk gol.....GOALLLLLLLLL...!!!!....

okla...utk pendekkan cerita yg sememangnyer panjang, lame kelamaan IRB team dh pancit...mana taknyer, bebudak BR1M ni memuda lagi...kecik2 jerk dorang & yang paling penting dorang ni main rempuh2 orang...sakit gak dada cheq bile dirempuh dari depan sedangkan bola takde pun kat kaki cheq..bile depa dh rempuh orang, die punye bunyi ADUHHH tu skit punye kuat macam kite plak yg langgar depa...takpela..budak2 kan....yang paling tak tahan tu bila ader salah sorang budak BR1M ni cakap kat member die "jaga huda, jaga huda".......cheq macam terkedu jap sambil terpikir "aik....awatnyer nk jaga aku..macam power sangat jer aku ni"...hahahhahaa...ape2 pun at last, team kitorang kalah tipis (1-2) dengan team depa...& kitorang redha je la dengan keputusan nyer...takpela kan....atleast bebudak BR1M tu ade ler kenangan dari LHDNM sebab khidmat dorang akan tamat bulan Julai ni...

Selingan.......
 sementara tunggu budak laki main, layan adik comey ni pose....

Oooopssss..terselit jugak gambar kat sawah padi...dengan muka kepenatan main futsal, badan busyuk acam tak mandi, leh plak kak Siti Mai hangkut kitorang pi Kulim, melawat kawan die yg baru keguguran...so layan kan jela...masam pun masam la......



peace yooooo....

k la...setelah disunting, cukup la kot cite pasal futsal....akhir kata, MAJULAH SUKAN UNTUK LHDNM...!!!!

No comments:

Post a comment