Assalamualaikum
dan salam sejahtera...
Diam
tak diam tinggal sebulan lagi kita nak sambut ketibaan bulan Ramadhan. Achik
tengok banyak dah tempat yang buat prebiu Buffet Ramadhan. Malah tawaran harga ‘early
bird’ sedang rancak berlangsung.
Terbaru,
Achik sempat berkunjung ke Majlis Prebiu Buffet Ramadhan 2018 di Laman Kayangan
Shah Alam. Seperti tahun-tahun lalu, Segi Seri Sdn Bhd diberi tanggungjawab
untuk menguruskan buffet ramadhan di Laman Kayangan Shah Alam.
Berkonsepkan
Kembara Selera Memikat Jiwa, Buffet
Ramadhan 2018 di Laman Kayangan menjanjikan lebih 88 menu yang pasti dapat
memikat jiwa para tetamunya. Tahun ini, Laman Kayangan menyediakan ‘signature dish’ yang lazat iaitu Sup Tulang dan Nasi Arab
Kambing Golek. Untuk tahun 2018 ini, Achik nampak ada penambahbaikan pada
kambing golek yang disediakan, malah daging kambing lebih rasa lembut dan tidak
terasa hanyir kambing. Lagi bertambah menyelerakan bila daging kambing tu
dimakan dengan Nasi Arab yang lengkap dengan bahan-bahannya.
Selain
nasi Arab, apa yang menarik dekat Buffet Ramadhan Laman Kayangan ni adalah Nasi
Kebuli dan Nasi Daging. Achik dah rasa dan memang sedap rasa kedua-dua nasi
ini.
Sama
seperti tahun-tahun lalu, Buffet Ramadhan Laman Kayangan berkonsepkan ‘stall’
dan setiap ‘stall’ menghidangkan menu makanan yang berbeza-beza. Jom tengok apa
sahaja menu yang ditawarkan di setiap ‘stall’:
Stall “A” (Bombastik)
·
Roti
Boom Kuah kari & Sambal Sardin
Stall “B” (Kacang Pool Larkin)
·
Kacang
Pool & Condiments
Stall “C” (Mat Tak Done)
· Pasta
Station Asian Flavor yang dihidangkan dengan 3 pilihan sos iaitu Green Curry
Bolognese, Chicken Curry dan Tomyam Tomato
Stall “D” (Periok Belanga)
·
Nasi
Putih, Nasi Kebuli / Nasi Kacang Dhal / Nasi Daging
·
Ayam
Kalio / Ayam Kapitan / Ayam Palembang / Ayam Masak Lada Hitam / Ayam Masala
·
Daging
Kerutuk / Daging Salai Masak Lemak / Daging Bamia / Daging Masak Merah Thai /
Daging Halia
· Ikan
Masak Kunyik Berlada / Ikan Asam Pedas / Ikan Masak Cuka / Ikan Lemak Tempoyak
/ Ikan Keng Som
·
Rendang
Kacang Buncis / Sayur Campur SS / terung Lomak Cili Api / Sayur Petola Rampai
udang
·
Nasi
Arab, Ayam Panggang, Gulai Kambing, Daging Panggang, Salata & Sup
Stall “E” (Teluk Kumbaq)
·
Gorengan
(Lok Lok & Cendawan)
Stall “F” (Kap Khun Khap)
·
Teppan
Noodles & Chicken Phad Thai
Stall “G” (Mr Burn)
·
Grilled
& BBQ (Ayam Percik, Sosej, Ikan, Fillet Ayam)
Stall “H” (Round The Clock)
·
Dessert
& Fruit Counter
Stall “I” (Noodle In Boat)
·
Laksa
/ Mee Jawa / Wantan & Dumpling / Mee Kari Nyonya
Stall Beverages (Tak Tuang Tuang)
· Air
Jagung, Air Limau Asam Boi Ipoh Mali, Air Sirap Selasih Ku Sayang, Teh Ais Kaw
Kaw, Coffee & Teh Tarik panas, Cendol / Aiskrim
Stall “J” (Aeroon Pak Ajis)
·
Sup
Tulang Merah
Harga
Early Bird (pembelian awal sehingga 16 Mei 2018)
·
RM50 (dewasa)
·
RM35 (kanak-kanak & warga emas)
Harga
Normal
·
RM65 (dewasa)
·
RM35 (kanak-kanak & warga emas)
Untuk nikmati penjimatan yang berbaloi-baloi, pastikan korang tidak terlepas dengan promosi harga 'early bird'. Selain itu, Buffet Ramadhan Laman Kayangan turut menawarkan promosi harga yang sangat menarik untuk Pakej Famili dan Pakej Korporat. Rujuk gambar di bawah untuk maklumat lanjut tentang harga yang ditawarkan.
Untuk pertanyaan dan keterangan lanjut boleh hubungi Puan Nor Iliana (Nana) di talian 019-311 7443 / 03-5542 4200.
~ Achik ~
No comments:
Post a Comment