Friday, April 13, 2018

BUFFET RAMADHAN 2018 | Kembara Selera Memikat Jiwa di Laman Kayangan Shah Alam

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Diam tak diam tinggal sebulan lagi kita nak sambut ketibaan bulan Ramadhan. Achik tengok banyak dah tempat yang buat prebiu Buffet Ramadhan. Malah tawaran harga ‘early bird’ sedang rancak berlangsung.

Terbaru, Achik sempat berkunjung ke Majlis Prebiu Buffet Ramadhan 2018 di Laman Kayangan Shah Alam. Seperti tahun-tahun lalu, Segi Seri Sdn Bhd diberi tanggungjawab untuk menguruskan buffet ramadhan di Laman Kayangan Shah Alam.


Berkonsepkan Kembara Selera Memikat Jiwa, Buffet Ramadhan 2018 di Laman Kayangan menjanjikan lebih 88 menu yang pasti dapat memikat jiwa para tetamunya. Tahun ini, Laman Kayangan menyediakan ‘signature dish’  yang lazat iaitu Sup Tulang dan Nasi Arab Kambing Golek. Untuk tahun 2018 ini, Achik nampak ada penambahbaikan pada kambing golek yang disediakan, malah daging kambing lebih rasa lembut dan tidak terasa hanyir kambing. Lagi bertambah menyelerakan bila daging kambing tu dimakan dengan Nasi Arab yang lengkap dengan bahan-bahannya.


Selain nasi Arab, apa yang menarik dekat Buffet Ramadhan Laman Kayangan ni adalah Nasi Kebuli dan Nasi Daging. Achik dah rasa dan memang sedap rasa kedua-dua nasi ini.

Sama seperti tahun-tahun lalu, Buffet Ramadhan Laman Kayangan berkonsepkan ‘stall’ dan setiap ‘stall’ menghidangkan menu makanan yang berbeza-beza. Jom tengok apa sahaja menu yang ditawarkan di setiap ‘stall’:

Stall “A” (Bombastik)
·                    Roti Boom Kuah kari & Sambal Sardin



Stall “B” (Kacang Pool Larkin)
·                    Kacang Pool & Condiments



Stall “C” (Mat Tak Done)
·            Pasta Station Asian Flavor yang dihidangkan dengan 3 pilihan sos iaitu Green Curry Bolognese, Chicken Curry dan Tomyam Tomato



Stall “D” (Periok Belanga)
·                    Nasi Putih, Nasi Kebuli / Nasi Kacang Dhal / Nasi Daging
·                    Ayam Kalio / Ayam Kapitan / Ayam Palembang / Ayam Masak Lada Hitam / Ayam Masala
·                    Daging Kerutuk / Daging Salai Masak Lemak / Daging Bamia / Daging Masak Merah Thai / Daging Halia
·              Ikan Masak Kunyik Berlada / Ikan Asam Pedas / Ikan Masak Cuka / Ikan Lemak Tempoyak / Ikan Keng Som
·                    Rendang Kacang Buncis / Sayur Campur SS / terung Lomak Cili Api / Sayur Petola Rampai udang
·                    Nasi Arab, Ayam Panggang, Gulai Kambing, Daging Panggang, Salata & Sup








Stall “E” (Teluk Kumbaq)
·                    Gorengan (Lok Lok & Cendawan)



Stall “F” (Kap Khun Khap)
·                    Teppan Noodles & Chicken Phad Thai



Stall “G” (Mr Burn)
·                    Grilled & BBQ (Ayam Percik, Sosej, Ikan, Fillet Ayam)



Stall “H” (Round The Clock)
·                    Dessert & Fruit Counter






Stall “I” (Noodle In Boat)
·                    Laksa / Mee Jawa / Wantan & Dumpling / Mee Kari Nyonya



Stall Beverages (Tak Tuang Tuang)
·            Air Jagung, Air Limau Asam Boi Ipoh Mali, Air Sirap Selasih Ku Sayang, Teh Ais Kaw Kaw, Coffee & Teh Tarik panas, Cendol / Aiskrim


Stall “J” (Aeroon Pak Ajis)
·                    Sup Tulang Merah



Harga Early Bird (pembelian awal sehingga 16 Mei 2018)
·                    RM50 (dewasa)
·                    RM35 (kanak-kanak & warga emas)

Harga Normal
·                    RM65 (dewasa)
·                    RM35 (kanak-kanak & warga emas)

Untuk nikmati penjimatan yang berbaloi-baloi, pastikan korang tidak terlepas dengan promosi harga 'early bird'. Selain itu, Buffet Ramadhan Laman Kayangan turut menawarkan promosi harga yang sangat menarik untuk Pakej Famili dan Pakej Korporat. Rujuk gambar di bawah untuk maklumat lanjut tentang harga yang ditawarkan.

Untuk pertanyaan dan keterangan lanjut boleh hubungi Puan Nor Iliana (Nana) di talian 019-311 7443 / 03-5542 4200.




~ Achik ~


No comments:

Post a comment