Friday, November 15, 2013

Malaysia HHP Cat Show

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Weekend lepas, hari Sabtu, cheq & Anis sempat meluangkan masa utk tengok Cat Show kat Kompleks Kraf Kuala Lumpur..


Kalo tengok gambar kat atas tu, banyak jugak category yg dipertandingkan..Cheq kalo pi cat show ni memang tak join pun..sebab kucing2 yg cheq ade x layak nk dipertandingkan..bukan kate kucing2 cheq tak comel...tapi kucing2 yg masuk bertanding ni dorang punye bulu...perghhhh..lembut ya amat..bersih jerk..memang dijaga dengan rapi...yg cheq ni ade 13 ekor..macam2 ragam...so nk give my full attention kat each cat tu memang tak dpt la...almaklum la i'm a busy lady...busy dengan keje lagi kan..hahaha..poyo sangat.!




Antara kucing-kucing yg ada..& banyak lagi kucing yg join cat show ni...

 Pelbagai category yg dipertandingkan..tu yg korang nmpak flag warna putih kat sangkar kucing tu, tu adalah kucing2 yg menang dlm category yg dipertandingkan.



Judges yg memainkan peranan utk pilih kucing mane yg patut menang dlm setiap kategori

Aktiviti gi visit cat show ni dh jadi macam aktiviti wajib yg cheq akan buat...yela..dh jadi pencinta kucing kan..

Cuma, apa yg cheq nmpak utk event ni mungkin kurang promosi yg dibuat...& cheq rase event ni hanya diwar2 kan utk mereka yg join kelab kucing malaysia...kenapa cheq kata camtu? sebab pengunjung event ni tak ramai pun..memang lengang..yg ade dalam dewan tu semuanya owner kucing yg join cat show tu...My opinion la kan, apa kata next time organiser wat promosi dgn cara iklan kat tv ke, radio ke or ape2 jela..bukan sekadar iklankan kat dlm group yg privacy nye hanya dihadkan utk members sahaja..kiranya public x leh view la promo ni...just my 2cents opinion la..hehehe

Ok...alang2 dh sampai Kompleks Kraf ni (first time ok!) sempat la cheq ronda2 dalam Kompleks ni..barang2 kraf yg dijual sgt cantik...ade muzium jugak tapi cheq tak masuk pun..entrance fee tuk masuk muzium kraf tu RM3..which is bagi cheq murah la...lepas dh ronda2, kitorang pun decide nk balik & bergegas ke Kajang...nk gi pick up Minnie kat klinik lepas 3 hari warded (operate mandulkan).

Gambar ni bukti Cheq dh pernah jejakkan kaki kat Kompleks Kraf Kuala Lumpur (buat pertama kalinya)



No comments:

Post a comment