Thursday, November 14, 2013

Cuti-cuti Malaysia ~ LANGKAWI (episod 4)

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Keje dh setel...Atas meja dh clear...so jom sambung cite psl bercuti di Langkawi...Kalo last entry cheq cite psl destinasi yg pertama Island Hoping, entry kali ni nk sembang skit pasal destinasi ke-2 & ke-3...

Destinasi ke-2 utk pakej Island Hoping ni, pi tengok perkampungan helang...yg ni kitorang just tengok dari atas bot je...kejap je pun..sebab nyer just nk tengok helang yg banyak..


ha..tu la helangnyer...banyak sgt helang kat situ..

Dh puas tengok & amik gambar, bot kitorang pun bergerak ke destinasi yg seterusnya...Pantai Beras Basah...kat sini kitorang di beri masa selama sejam utk mandi manda & buat la ape aktiviti yg korang nk buat...Pantai ni mmg bersih & cantik..kitorang pun x buang masa..pilih port yg bersesuaian, letak jer beg & terus wat sesi fotografi..hehehe...sebelum badan basah kita pose dlu..


oh ye..sini takde toilet ye..korang melepas je la dalam air tu...baju yg basah pun x payah salin..balik je pakai baju basah tu..




Ok dah dah...ckup2 bergambar..masa berjalan..jom kita pi mandi dlu...Kitorang sibuk mandi tapi husband si Kolin sibuk Q pi beli maggi..lapar katanyer..dorg jual Maggi Cup dgn harga RM3..mahal mmg mahal tapi kalo dh lapar, balun jugak...Lepas dh penat mandi, cheq pun terjebak beli Maggi Cup tu..

dh macam kura-kura

Kolin dgn anak2 nya

Anis & Imran 


Tengah syiok mandi, tetibe hujan plak..tapi xdela lebat..kitorang plak beriya carik tempat berteduh..mmg takde tempat nk berteduh pun..hahahha...disebabkan angin kat situ kuat, so sekejap aje hujan tu turun...pastu sambung mandi balik...hehehhe...

Tempoh sejam yg diberikan pun dh habis...Moh le pi tunggu bot...balik la oiii...perut dh lapar dibuatnyer...

Pose sementara tunggu bot sampai


bahaya gak nk trun dri jeti tu..

Haaa...ni cheq nk cite psl perjalanan kitorang nk balik ke tempat yg kitorang naik bot ni...masa otw  balik, abg yg bawak bot tu mmg memecut dgn laju...laju yg x dpt nk digambarkan la...sebabnyer, die kena lawan ombak..ombak plak besar2...elok jer dalam beberapa meter nk sampai tetibe bot die slow..cheq pun tanye la "dh kenapa ni bang?"...die jawab "minyak habis"...ingatkan memain rupanyer betul2...bot kitorang mmg benti betul2 depan Awana Porto Malai...abg bot tu kate nasib minyak habis masa dh sampai situ...kalo habis masa tgah duk rentas ombak, mmg parah la...sebab tu masa balik tu die pecut laju gile...

Abg bot ni pun 1 hal..leh lak hp takde kredit..so die pinjam la hp salah sorg penumpang kt atas bot tu..call kawan die mintak anta minyak...tup2 kebetulan ada bot yg nk anta penumpang balik lalu situ...bagus betul driver bot tu sebab die siap bawak minyak spare dlm botol...dibaginyer la minyak tu kat abg bot kitorang...so pengajarannyer lepas ni, sila bawa minyak spare ye bang...

kami yg terdampar di tengah laut..huhuhu..

nasib dh tak jauh..kalo x sebotol minyak tu belum tentu ckup utk kami sampai..hehehe..




Fuhh...Alhamdulillah...lega...kami semua selamat sampai...satu pengalaman yg menyeronokkan...Van pun dh menanti nk angkut kitorang balik ke Motel...sampai jer kat motel, mandi2, solat, bersiap & kuar gi Lunch...kitorang jalan kaki je masa gi Lunch ni..sebab kedai makan dekat je dari Motel tu...perut pun dah kenyang...JOM KITA SHOPPING...!!!!

to be continued......



No comments:

Post a comment