Friday, October 25, 2013

First time pergi cabutan undi rumah

Assalamualaikum & salam sejathtera..

Lama gak tak update blog kan..cite psal holiday ke Langkawi pun sepi macam tu jer..hehehe...kak ton bz oi...sejak jadi nurse kat hospital bersalin kucing ni..tido pun tak ckup...adoiyaiiii...xpela..cite psl jadi nurse kucing ni nanti2 la kita cite k..entry kali ni cheq nk cite pasal pengalaman pertama pi cabutan undi umah..huhuhuhu..

Pagi Subuh hari Jumaat (18/10/2013) cheq bangun utk siap2 nk pi keje..macam biasa rutin cheq bile bangun tido akan tgok hp..kot la ader org call, sms ker kan time tgah nyenyak tido...haaa..mmg ader sms masuk pun..bukak2 jer tengok sms nyer bunyi cam gini...

actually screenshot sms ni bukan dari hp cheq..cheq google jer..rupa2 nyer dh ramai yg update psl cabutan undi ni..bile baca sms ni hati pun bertanya, apela spnb ni sms2 memalam buta panggil cabutan undi..ko dh tahu event nyer hari ni, tengah malam time org nyenyak tido ko baru nk mesej...tu xpe lagi..ade plak yg petang masa event tgah berlangsung, baru dpt sms ni..haiyyaaaaa...kenapa la x di rancang dgn lebih awal..mungkin ada sebab yg kita sendiri x tahu kan..

So pagi tu masa otw pi keje, cheq terus whatsapp member cheq tanye pendapat die..die suh pi..huhuhu..dlm kepala otak ni duk pikir baucar bayaran yg bertingkek2 atas meja cheq kat opis..so cheq decide masuk opis dulu, settle kan baucar byaran yg dh nk due..lepas tu terus berdesup ke Stadium Melawati....dalam kul 9.30am cheq sampai tmpat yg telah ditetapkan..disebabkan cheq pi sorang2, tak berteman...cheq dh siap pi toilet awal2..yela kan..kang dibuatnyer cheq nk terkucil, sape plak nk tolg ganti cheq Q kan..dh la punye panjang barisan nyer oiii...dh sampai jalan raya kat luar stadium tu org beratur..


masa tgah beratur tu dgr la ader abg RELA tu kate yg beratur ni utk pendaftaran..so cheq tanye la die, "bang..kalo yg dh daftar online kena daftar lagi ker? sebab sms kate yg dh daftar online dtg untuk cabutan undi jerk.." brother RELA tu kate..yg tu sy tak pasti tapi saya rase sume kena beratur utk daftar...erm..ok  ar kan..since cheq dh Q, cheq teruskan Q dgn penuh kesabaran..tengah duk2 Q tu, dgr la org SPNB buat annoucement..yg skang ni beratur utk mendaftar then cabutan undi akan diadakan pada pukul 2.30petang....WHATTTTT..??? oh man..!!! giler ke ape kan..cheq keje oiiiiii....

Takpe..ape2 pun daftar dulu..dalam kul 10.30pagi cheq pun dh berjaya daftar..ni la rupa kuponnyer..
no pada kupon ni 01537...sangat nmpak mcm tak bertuah no ni..

Lepas settle daftar, cheq terus roger Kolin yg keje kat LUAS...ckp ngan Kolin, cheq nk dtg lepak kat situ sementara nk dtg kul 2.30pm nnti..disebabkan eventnyer sampai ptg, cheq pun kol la CC cheq kat opis..bagitahu yg cheq tpaksa amik cuti & xmasuk opis balik...huhuhuh...dlm duk lepak kat LUAS tu ada la bersembang ngan dak2 kat situ..rupa2nyer dak2 laki kt situ pun ramai yg pi daftar..lagi awal kate nyer dorang pegi...takpela kan..dorang opis dkt jer..cheq ni..? kome pikio la sendiri..

Dipendekkan cite, dalam kul 3.30 pm cheq sampai stadium..time tu tetamu VVIP baru sampai kot..nasib la cheq tak dtg awal2...tunggu punye tunggu akhirnyer proses cabutan undi pun bermula dalam pukul 4.30pm..wahhhh..giler lame nk tunggu...bayangkan rumah ni ader 2 blok (A & B) setiap blok ade 18 tingkat (cabutan undi dari tgkat 3 ke 18)..& setiap tgkat ader dlm 20 unit...jenuh nk tunggu org SPNB tu sebut name unit, nama org yg bertuah & no kupon...sepanjang proses cabutan undi tu, no bertuah yg naik asik pangkal no yg same ajer...kejap "09"..kejap "05" & kejap "02"..duk la ulang no yg same...yg cheq ni pangkal "01" leh bilang dgn cari la brape kali jer naik..

dh berjam2 duduk dlm stadium tu, punggung dh kematu, ader rase2 nk terkucil, cheq pun turun pi toilet..tawakal jela kot kalo name cheq naik time pi toilet tu..ye ar..cheq pi sorang2 kot..nk mintak tolg sape2 pun tak kenal...lepas jer balik dari toilet, cheq decide utk berdiri kat bawah jer...tetibe trdgr org SPNB tu kate, "mohon bersabar...kita baru cabut sampai tgkat 12..semua nye ader 18 tgkat"...oh mak aiii...lame nyer nk kena berdiri..mau pitammmm..!!!

Tetibe mata mcm ternmpak kerusi kosong..ader mamat ni bangun tggal kan kerusi nyer..so cheq pun tarik, & duduk la..berwhatsapp dgn member cheq..dh la hp dua2 masa tu nyawa2 ikan...tengah duk berwhatsapp, dalam pukul 6.30pm, tetibe dengar macam name cheq di annouce..eh..betul ke ni..dia sebut Nurul Huda..tapi nama bapak betul nama ayah cheq..skali dengar die sebut no kupon cheq...wahhhh..muka cheq yg masam mencuka tadi terus tersenyumm...korang tahu x tingkat berapa yg cheq dpt..? TINGKAT 15 kot..bertingkek2..waaaa...no unit x silap cheq B-15-09..xtahu la facing pool or facing blakang...

Akhirnye...penat lelah & kesungguhan cheq menunggu berbaloi jugak..dah name nyer rezeki kan..bayangkan total yg mendaftar dalam 11000+ orang..rumah plak ader dlm 600+ unit ajerk..& name cheq naik...bertuah kan..itula nama nyer rezeki dari Allah...

so..jom la pulang dengan hati yang berbunga2....cheq dgr cite event tu kul dkt pukul 8malam baru habis...giler laaaa..punye lame..


di sini la terletaknyer Alam Prima 2


Skim Rumah Pertama Rakyat..




No comments:

Post a comment