Monday, October 07, 2013

Cuti-cuti Malaysia ~ LANGKAWI (episod 1)

Assalamualaikum...

yeeehaaa...ooolaalaaaa...masa yg dinanti telah pun tibee...well cheq so happy ye...akhirnye masa yg ditunggu utk berlibur ke Langkawi dh tiba..setahun kot nk tunggu..hahahha...setahun yg lepas masa cheq keje kat LHDN penang...time tu Airasia buat promo..so member tmpt opis lama cheq ler tukang membeli tiket ni..kami roger tru whatsapp jerk..RM88 pergi balik (termasuk baggage 15kg masa balik)..giler tak murah...dh name pun kena tunggu setahun baru leh terbang, mesti ler dpt murah kan..hahahah.

Trip kitorang ni dari 28/9/2013 ke 30/9/2013..terpaksa ler amik cuti hari isnin hoii...lepas tu sampai umah dh malam, selasa cheq memonteng ler jawab nyer...awal2 cheq sebenarnyer plan nk drive sendiri ke LCCT & park kete dkt bajet parking area LCCT tu..xsilap cheq, Abg Google bgthu parking murah tu kat area SCAF & Zon D..sehari RM16...tapi pesan org yg keje kat parking tu die suh kol dulu utk pastikan ader parking kosong..So hari Sabtu tu cheq pun call ler..seperti yg dijangka, hari sabtu kot..dema pun x berani janji ader kosong ker tak..terus cheq pi dapur tanye kat mak, "mak...abah mane..".."dlm bilik, kenapa?"..."nak suh abah anta gi lcct."..waaaaaaaahhh..punye lembut cheq berbicara..hihihi..

around 2.30pm kitorang (cheq, kawan cheq & abah) gerak dari rumah...haaa..tahu ler pesen abah cheq...nk pi memane mesti kena singgah buh mnyak dulu..of, fine..nnti minyak habis xbergrak plak kete kan...lepas buh mnyak tu abah leh bawak mcm mkn angin..(hahaha..kuang asam aku ngata bapak aku..=P)...disebabkan pemanduan abah yg begitu santai..kitorang sampai LCCT dlm kul 3.50pm..dgn cheq nk terkucil lagi masa tu..flight plak 4.35pm..time smpai tu dh kena check in..waaa..x sempat nk makan McD tapau dari umah...tawakal jela kot2 masa scan beg tu org airport suh bawak kuar McD tu..fuhhh..selamat lepas..well, abah..terima kasih tolong antakan kakcik..hihihih...

Ha...yg ni cite lawak..masa nk pi tu agak huru-hara skit...hahahha..pasal si kolin ni dh tahu die nk check in luggage time pi tu, leh plak die sampai lambat kan...mmg wat pasal..so, kolin..jadikan pengajaran..hahahahha =P

Sementara tunggu kolin check in luggage, member cheq ternmpak sorg artis ni..die sibuk tunjuk kat cheq..cheq tak caya..sebab nmpak pendek org nyer...tpi cheq tgok org duk amik gmbr dgn die..kitorg ber2 dgn selamber nyer tggalkan beg & terus pi bergmbr dgn die.

niler dia..Zizan yg tak berapa nk tinggi..heehehe
berjaya duk sebelah2 sebelah susun atur yg dibuat..hihihi

Kolin & her Mom..lisa seperti biasa..lmbt amik mood..

ok...jom terbanggg

kami dh sampai



sementara tggu kolin pi amik luggage die sefamily, cheq pose jap..

Ok..45minit perjalanan dh pun berlalu..kami pun dh smpai...syukur semuanyer telah diuruskan sejak awal lagi...tempat menginap dh ditempah guna agoda..siap breakfast lagi..kete pun telah ditempah sebulan awal..Mazda 2 kot..hehehe...24jam RM70..haaa..nk beli sendiri mmg tak mampu..so dh jalan ke sini, amik ler kete yg berjenama skit kan..kadar sewanyer pun berpatutan..

Kete sewanyer mmg sudah menanti kami di Airport Langkawi tu..lepas panjang cite, gelak2, marah2 dgn org yg jaga kete tu (marah nada gurau..maklumler puan kastam ni garang...haha), kitorang pun berdesup pi makan Laksa..tmpt Laksa Power ni dekat sebelah airport je pun..xjauh mana dari airport tu..tempat makannyer pun tepi laut...Tahun lepas cheq dtg makan kat sini mmg tak nampak laut tu..banyak pokok2..tapi skang pokok2 tu telah ditebang..then dorang simen kawasan tu utk jadikan tempat makan..so kite makan mmg nampak laut ler...angin nyer toksah kate la..memang kuat betul..


Lepas siap makan, kitorang pun bergerak ke tempat penginapan utk rehat2 n bersihkan diri..Malam nanti nk pi Pekan Kuah..so....

to be continued....

No comments:

Post a comment