Saturday, December 01, 2012

Minggu Sukan di AKMAL

Assalamualaikum & salam sejahtera...

Pejam celik pejam celik dah tinggal 18 hari jer lagi kitorang semua akan tamatkan Kursus Asas Penguasa Kastam Gred W41...tak sangka cepat betul masa berlalu...tapi yg tak best tu kena lapor diri dekat stesen cepat plak tu...awatla tak tunggu tahun depan je kan...kami sume loteyyyyyy...huhuhu....

So bulan yg terakhir dekat AKMAL ni kehidupan kami leh dikatakan agak relax gak la....aktiviti kawad yg sepatutnya ade setiap ptg Isnin, Rabu & pagi Sabtu dah lame tak berjalan seperti yang dijadualkan..mana taknya, kitorang semua tengah sibuk bersukan...Aktiviti sukan ni pun atas idea yg diberikan oleh Pengarah AKMAL...okla tu kan..takde la bosan sangat kehidupan kitorang kat AKMAL ni....antara sukan-sukan yg terlibat termasuklah Bola Tampar, Bola Jaring & Bola Sepak...

Cheq plak dh tentu terlibat dengan Bola Jaring & Bola Tampar...tapi Platun cheq mmg tragis betul la....almaklumla ramai antara ahli-ahli platun kami bukannya pernah main bola jaring..so hentam saja la kan...Bola tampar plak kalo ikutkan sebenarnyer bleh menang, tapi mungkin kami kurang keyakinan...dan cheq agak kecewa jugak la sebab hari Sabtu & Ahad (24 & 25 Nov) aritu cheq tak dpt join lawan bola jaring & bola tampar...sebab pi assessment Akauntan....mungkin tu jadi salah satu punca kekalahan...hehehehhe....bukan cakap besar tau, yela...hari Isnin tu cheq dh leh join main bola tampar & bola jaring utk perlawanan terakhir yg melibatkan platun cheq...Menang ok dua2 game tu..!!!! hehehe..tapi kami sekadar berjaya dapat tempat ke-5 utk kedua2 game ni...jadila kan..kira bukan yg terakhir....

Untuk game bola sepak plak, yg ni lagi best..pagi tadi ade perlawanan semi final..& platun cheq akhirnya berjaya melangkah ke final selepas melalui saat-saat getir penentuan sepakan penalti...Caya la keeper platun cheq...& kumpulan pompom gurl+boy platun cheq pun tak kurang hebatnyer duk bersorak tepi padang tu...Korang mmg best...!!!!!!!!

So last skali...layan la gambar yg ader.....

Antara yg main bola jaring

Bergambar lepas melakar kemenangan game bola tampar

dengan member2 Platun 6 yg sempoi

lagi dengan geng2 Platun 6

jadi penyokong utk Platun 4

cheq baik dengan budak2 platun 4

anis, k.aisah, alia & raula

ni la dia team pompom boys & girls yg duk bersorak tepi padang...




No comments:

Post a comment