Sunday, December 30, 2012

Sewa bilik vs Stay dgn family

Assalamualaikum...

Diam tak diam dh seminggu  cheq mula bertugas dekat Beautiful Island (pinjam ayat dato')....hehehhe...mmg ar diam tak diam kan...sebab selasa n rabu aritu cheq cuti...esok pun cuti gak...

La ni sebenarnyer cheq dalam dilema...nak duk menyewa blik  kat area klang or just stay umah mak abah....ermmmmm...dulu cheq penah ckp, cheq x nak beli rumah area shah alam n klang...coz cheq tak suke duk shah alam n klang...haaaaa....skang hamik.....dulu dh penah keje shah alam, skang ni  lagi jauh dicampaknyer...Pulau Indah Klang....padan dgn muka cheq..!!!

Kalo compare dari segi kos, nmpak menyewa lagi jimat la...sebab nyer hari2 gi  keje xde lalu tol...minyak mestila jimat jugak...korg bygkan ek kalo duk kat umah mak abah, sehari tol pegi balik keje total dh dekat rm15....minyak plak aritu cheq isi full tank rm40..tau bape hari je tahan...???? 2 hari je dik non oiiiiiii...mane taknyer hari2 cheq kena drive pergi balik keje total sejauh 150km...gile jauhhhhhhhh...dh macam ronda satu Malaysia oiiiiiiii....pukul brape plak cheq gerak gi keje dari umah...??? Pukul 6.15am dik non oiiiiii...sejam gak la perjalanan...dgn jalan kat klang tu mak ai punye la teruk...jahanam kete cheq...hari2 pergi kerja berkonvoi dgn treler...dh ar laju plak tu abg2 lori ni bwk...siap main cucuk2 plak kan...bygkan dpn treler, blakang treler blah kiri treler...mau tak seriau kete kancil cheq yg comel ni duk celah2 treler...??? Uuhuhuhu...

Entah ar....hajat mmg nk duk nyewa..mak pun ckp camtu..kalo leh jimat mak suh sewa kat sane jer...masa pun jimat...mmg dorg ade provide kuarters...umah nye mmg sgt luas...rumah 2 tingkat...tapi cheq dh takde geng nk kongsi umah...xkan nk duk umah tu sorg2 kot...takuttttt...nak2 simpang nk ke kuarters ade kuil besar...lagi la cheq seriau......

So...????? Keputusan nyer...?? Umah mak abah lagi selesa...tapi kena menyewa jugak...x larat nk drive jauh2...kite try dulu sebulan tahun depan berulang dari kajang....

Okla....sekian luahan hati..


_______________________
(updated via blogger for Android)

1st day lapor diri kerja,,,,berisi nyer cheq...

No comments:

Post a comment