Friday, November 16, 2012

Penguasa Kastam VS Juruaudit VS Akauntan

Assalamualaikum & salam sejahtera.....

Korang nampak tak gambar kat bawah ni...??

panggilan SPA untuk hadiri assessment centre bagi post Akauntan W41


panggilan SPA untuk hadiri temuduga bagi post Juruaudit W41

Macam2 kan cheq ni...lepas satu satu yg dtg...baru duk kerja kat LHDN Penang dlm 6 bulan dh resigned...pi masuk Kastam plak...la ni tinggal sebulan jer lagi kursus asas penguasa kastam nk habis, Juruaudit plak panggil interview....tak lame lepas tu dpt plak panggilan assessment centre utk Akauntan..haiiiii laaaaa.......

Sebelum ni cita2 cheq mmg nk jadik akauntan...tapi cheq takleh expect post akauntan kat government sector bidang tugas nyer sama dengan private firm..utk assessment centre Akauntan ni, mak & ayah cheq mmg suh cheq pi pun...sebab nyer nk masuk AG susah dik non oiiiiiiiiii..bukan slalu ANM ni ade kekosongan.....tapi yg buatkan cheq pening kepala tarikh assessmentnyer minggu depan jerk....macam mane cheq nk mintak pelepasan dari Pengarah AKMAL ni...mane taknyer...cheq baru jer dimaklumkan yg permohonan pelepasan utk pergi interview Juruaudit telah diluluskan...tup tup cheq anta lagi surat nk mintak pi assessment...tak ke cari nahas nama nyer......

Pening pening pening.......antara tiga2 post ni cheq tak tahu yg mane terbaik buat diri cheq...bila tanye org yg dh lame berkhidmat dgn kastam, dia akan kate kastam lagi bagus dari juruaudit...juruaudit bosan...mengadap report jerk...duk dlm opis jerk..lambat naik pangkat...huhuhu......

tapi buat masa ni ape yg cheq leh katakan, rezeki cheq utk ketika ini adalah kastam...andai kata cheq pi interview juruaudit & berjaya, maknanyer rezeki cheq adalah dari Juruaudit....then sekiranya cheq lulus assessment & berjaya interview Akauntan, maknanyer mmg dh ditentukan rezeki cheq adalah sebagai seorang Akauntan seperti cita-cita cheq suatu masa dulu...dan sekirnya cheq tidak berjaya utk post Juruaudit mahupun Akauntan, tiba la masanya cheq perlu terima hakikat & bersyukur dengan rezeki yg cheq peroleh sebagai Penguasa Kastam....

Sekiannnnnnnn.....

----------------------------

No comments:

Post a comment