Wednesday, February 06, 2013

Makan Angin - 2013 ~ Edisi 1

Assalamualaikum...

wahhh...dh rupa ikan pekasam blog cheq...lama tak update...tak menyempat nk bukak laptop tuk update..so alang2 waktu lunch break skang ni, & cheq pun dh siap makan, meh nk update skit pasal projek makan angin untuk tahun 2013 , edisi yang pertama....

Destinasi pilihan : Cameron Highlands
Justifikasi pemilihan destinasi : tiada justifikasi...semuanya last minute...berdasarkan gerak hati sang drifter.
Kenderaan yg digunakan : Of course...kancil cheq yg comel, yg tak dibuat allignment, balancing, oil seal pun senget, minyak itam kluar...pendek kata, blasah ajerk...
Tempoh makan angin : 2H 1M

nak dijadikn cite la kan, 18/1/2013 tu cheq mintak pelepasan dari kursus sebab nk balik KL nk gi amik passport...tapi semua tu settle awal...so cheq tanye member cheq, kita nk kemana ni..dia pun kata sukati...haaaa..sukati erk, cheq pun suh dia tido jgn byk tanya, hamikkkk...pukul 4 ptg bertolak dari KL ke Cameron Highlands...disebabkan projek makan angin ni main redah jer, takde perancangan awal, so cheq pun menggunakan jalan dari Simpang Pulai utk naik ke Cameron Highlands...kitorang smpai Brinchang mase tu time maghrib..terus carik hotel yg memurah je, rehat kan badan & buat ape yg patut..lepas mgrib, kuar pegi pasar malam dkt Brinchang...sambil cuci mata kat pasar malam tu sambil mulut tgah ligat mengunyah cendawan goreng...sedappppppp

Disebabkan projek makan angin ni tak dirancang & sgt la singkat, so x dpt nk jalan sgt kat cameron tu...sebab esoknyer kitorang dh gerak balik...cheq pun bajet masa sebelum senja kitorang mesti dh kena sampai Simpang Pulai tu....bukan penakut, tapi mengutamakan keselamatan..jalan dari Cameron tu tidak berlampu..so baik memandu time cerah kan....tak gitu mak jemah..?

Okla...jemput ler layan gambar yg ada......









NEXT UPDATE ~ makan angin - 2013 ~ Edisi 2


No comments:

Post a comment