Saturday, September 29, 2012

Kursus Asas - Minggu Pertama

Assalamualaikum...

ape kabar korang semua...??? Alhamdulillah...cheq baik2 ajer...walaupun badan sangat penat...fikiran agak terganggu tapi cheq dapat  jugak jalankan aktiviti  kawad dengan jayanyer...

cite  pasal kawad kita cite lain kali erk....entry kali kita cite pasal kehidupan cheq utk minggu yg pertama dekat AKMAL, Melaka ni...actually bagi sape2 yg tak tahu, cheq skang tgah ikuti Kursus Asas Penguasa Kastam W41..Keje dengan LHDN? dh bentiiiiii pun....so skang ni bermula la karier cheq sebagai seorang penguasa kastam.......

Dari mula lapor diri lagi aktiviti dh pun bermula....kalo tengok buku program, mak aiiiiii...dh macam robot kitorang ni dibuatnyer...sangat padat ok....pejam celik pejam celik dh nk masuk minggu ketiga cheq kat akademi ni...cite pasal minggu pertama, macam biasa la kan..badan tak sihat...terkejut kot dgn aktiviti yg padat...tambah lagi badan mmg tak sihat sebelum lapor diri lagi...petang sabtu tu bdan cheq tetibe menggigil...kaki lenguh2..so, nk dijadikan cite cheq pun pi la hospital hari sabtu malam...pi la daftar kat unit kecemasan, hospital melaka..masa tu adala dalam 6 orang peserta kursus asas ni yg sakit jugak...sampai jer kat hospital, org yg bertugas kat kaunter pendaftaran tu muka cuak jerk, sebab kitorang yg dtg semua demam, batuk, selsema, sakit tekak...datang plak dari tempat yg sama...apa lagi kan...org tu pi amik mask, dia suh kitorang semua pakai mask...bile dh siap dftar, kitorang semua dibawa masuk kat bilik persalinan jururawat..kira nye diasingkan daripada pesakit2 yang lain la...macam kes seriusssss jer kan........

Lama gak la kitorang kat hospital..kena interview dgn org jabatan kesihatan lagi...adoiiii....beriya betul suh asingkan kitorang dari peserta yg lain..kiranyer kena kuarantin la...tapi ada kitorang kesah..pasal kitorang tahu kitorang tak seserius itu sakitnyer...huhuhuhuhuhu....

ini la rupanya kami.....

gara2 kami ber6 ada simptom yg sama, doktor terpaksa amik sample kat tekak...sebab kata doktor kitorang ade simptom2 INFLUENZA....gilerrrrrr koooo...!!!!!


cheq kena amik darah...sebab sblm dtg akademi dh demam, then petang tu tetibe bdn menggigil...Syukur takde apa2...


Habis cite pasal sakit, esoknyer hari Ahad...yeeeee haaaaa...kami semua dibenarkan outing..tapi masa outing cheq blah tengahari...so pagi tu sempat gak la mak & abah cheq dtg...bawak balik kete kancil cheq yg comey...plus bawak balik baju2 yg melambak cheq bawak dtg akademi ni.....bila dh diberi peluang utk outing, amikkkkk...pegi  mydin jer pun tapi leh habis duit mak aiiiii...tak tahu nk kate la kan..macam nk duduk terus jerk dekat akademi ni...huhuhuhu...

okla guyssss...cheq nk tidooooo...esok leh outing lagiiiiii.......byeeeee

antara baju yg dihantar pulang.......akibat emosi yg terganggu....


semangat nk outing







No comments:

Post a comment