Monday, May 27, 2013

Preparation utk Majlis Perkahwinan ~

Assalamualaikum...

Wahhh...sangat lama ok cheq tak update blog..ape ke busy sangat nyer pun cheq tak tahu....skang ni kat opis memang x sempat la nk update blog..malas kot nk menaip panjang2...sebab keje cheq kat opis ni, tak memerlukan cheq menaip panjang2 pun (buat masa skang la kan, buat masa akan dtg cheq pun tak tahu..hahaha)...kalo balik umah, lagi ler tak sempat...mane tak nyer, sibuk menjaga anak2 cheq ramai..hahahaha...meroyan ke ape, tak kawin lagi dh ader anak...well, anak yang dimaksudkan tu, kucing-kucing yang banyak kat umah cheq tu la...dari sekor, skang ni dh ader 6 ekor...penat tau jaga kucing ni..memerlukan kesabaran...yg sekor ni tahu nk gaduh jer, yg si kecik bukan main lincah nk tangkap pun susah, yg indoor cat pantang ader peluang dicakarnye sofa mak cheq..habis terkuar benang2 sofa tu..hahaha..mau mak tak marah..apa2 pun pelihara kucing memang menyoronokkan...sebagai bukti, setiap hari cheq tak sabar2 nk balik keje sebab rindukan kucing..hahaha..GILER..!

ok..stop bercerita psl kucing...korang nmpak tak tajuk entry ni kate ape? pasal preparation utk majlis perkahwinan..wahh, kelas...diam2 cheq nk kawin..! oh tidak tidak tidak..!!!! bukan cheq yg nk kawin, tapi adik perempuan cheq yg nk kawin...hihihi...langkah bendul gitu...dh name pun langkah bendul, mesti ler ader habuan utk cheq kan...habis cheq pow nyer cincin emas habib jewels..tak kesah ler walau x semahal mana, tapi cincin emas kot...ko nk beli emas sendiri pun teragak2..ni org dh bagi free, sebat aje..hihihi.. =)

tup tap tup tap, x sangka cepat betul masa berlalu...hari yang dinanti bakal tiba...1 Jun ni adik cheq akan dinikahkan oleh abah cheq sendiri....dari dulu lagi semua anak pompuan memang abah yg nikahkan..lagi2 skang ni abah adalah jurunikah yg berdaftar di negeri Selangor..so sape2 org Selangor yg nk nikah, meh dtg umah cheq..tapi abah cheq garang tau bab2 soal nikah ni..hahahha..untuk Malam Berinai ni, terpaksa la kan dgn hati paksa rela, cheq kena jadi pengapit...adik laki cheq plak jadi pengapit lelaki...hahhaa..blasah jer..semua nyer last minit..bleh adik pompuan cheq ni tak terfikir psl pengapit malam berinai...adoiiiiiyaiii...pengapit lelaki plak sepatutnya adik pengantin lelaki, tapi last minit adiknya takleh balik dari Sarawak sebab adiknya akan balik masa majlis sebelah pihak lelaki..So cheq dh warning awal2 kat adik cheq, "majlis sebelah laki aku tak nk jadi pengapit..aku dtg as tetamu..nk vogue gitu"..hahhahaha...

Ckp psl vogue ni, haaa...korang jgn tak tahu..cheq punye baju utk majlis bertandang nnti punye la vogue macam cheq plak yg nk bersanding atas pelamin tu..hahhaha..senyum lebar cheq masa try baju tu..korang tunggu la cheq share gambar nnti..Untuk Majlis Langsung 2 Jun ni, kitorang satu family pakai baju serba pink..memang baju sedondon..mak cheq sponsor..so redha jela kan..takde la nk vogue sangat time hari langsung tu...kang kalo vogue2 sangat susah plak cheq nk jalan kan keje melayan tetamu..hihihi..

  

So, di kesempatan ini, cheq nk jemput korang semua ke Majlis Perkahwinan adik cheq..sapa yg nak mai, sudi2kan lah...sapa yg tak nk tu, tidak menjadi masalah..hihihi..

Okla...panjang sgt merapek meraban nyer..tunggu la entry pasal Hari Bahagia adik cheq...chowwwwww


# tak sabar nk tengok pelamin & baju kawin adik nnti..
 
 

No comments:

Post a comment