Tuesday, April 17, 2012

BerCuti di Kampung Halaman - Part 1 ~~

Assalamualaikum...
dh lebih seminggu tak update blog, rase lame jugak ler....tapi takde kot yg ternanti2 cheq punyer new post...al-maklum ler cheq ni blogger jalanan jerk...mane ler nk ader follower sangat....hehehe....ayat nk good good ajer kan...

okla.....entry kali ni Cheq nk kongsi cerita tentang aktiviti cuti-cuti Malaysia cheq dekat kampung halaman sendiri...hahahaha..cuti-cuti Malaysia la sangat kan..padahal balik kampung tu memang dh ader agenda tersendiri yang telah pun di gazette kan....nak kate jadual penuh tu takde la, tapi mmg setiap hari dh ader aktiviti & tugasan yg wajib dilaksanakan...

Cheq gerak balik Kajang hari selasa lagi..dlm 8.30pm tu dh duk lalu atas Jambatan Pulau Pinang la...plan sebenarnyer nk balik masa Cuti Pertabalan Agung tu..tapi pikir2 balik macam buang masa jerk...baik gerak malam tu jugak....elok ler pun cheq balik Kajang awai...pasalnyer hari rabu tu ader gempa bumi & yg pasti Penang turut terasa gegarannyer...kalo lah time tu cheq ader kat Penang, memang dh berlari turun tangga dari tingkat 11 ler gamak nyer..bukan skali tau, mau 2x berlari trun tangga..itu ler yg diceritakan oleh member kat opis ni...first gegaran dorangg dh turun bwh then naik umah balik....elok tengah duk melepak tetibe ade second gegaran..mau tak terkocoh2 lari... siap ader yg kate die ingat lantai umah die ader problem, retak...padahal satu Penang tu terasa gegaran akibat gempa kat Acheh...



okler...berbalik pada aktiviti cuti2 Malaysia cheq....Macam biasa hari rabu hanya duduk di rumah..sebab penangan penat memandu malam tu dari Penang ke Kajang....dh malam baru la nk pi The Mines...hehehe gatai pi cari gadget baruler...siap ader yg kate kat cheq "amboi, belum sebulan keje kat lhdn dh beli hp baru"...hahahhahahah....sape yg terasa tu jgn amik hati yerk... =P
htc One V


ituler gadget cheq yg terbaru..menggantikan Sony Experia X8 yg asik nk hang jerk..dari die hang terus baik cheq pi trade-in siap2...kang tak pasai2 rugi cmtu jerk kan...nk angkat htc One X tak mampu lagi...so mampu pegang jela masa kat kedai tu..then kena pulangkan balik kat tokey kedai...huhuhu...ni bukan nk membangga diri tau..tapi cheq pedulik hape kan..blog cheq, ikut suke cheq ler nk kongsi ape pun..lantakle pun org nk kate cheq blagak ke, bongkak ke, poyo ke...ade cheq kesahh..? kuikuikuikuikui....


Ni ler aktiviti pertama cheq pada hari pertama bercuti di kampung halaman...nanti cheq sambung lagi dlm next entry..yg pasti hari kedua cheq penuh dgn aktiviti jalan-jalan cari makan......tungguuuuuuuu...



No comments:

Post a comment