Monday, August 31, 2015

Alive 3D Art Gallery Port Dickson

Assalamualaikum & salam sejahtera buat semua readers...

Jumaat lepas Achik sempat ke Alive 3D Art Gallery yang terletak di Lukut, Port Dickson. Kebetulan Achik ambil cuti rehat dengan niat memang saja nak jalan-jalan hiburkan hati yang lara..hahahaha...


Achik pasti ramai yang tak tahu tentang kewujudan Alive 3D Art Gallery di Port Dickson. Bila Achik berkongsi dengan kawan-kawan Achik, ramai yang bertanya di mana lokasi Gallery ini.

Kalau sebelum ini kewujudan Gallery 3D ini hanya terdapat dibeberapa kawasan sahaja. Namun, sejak 2 menjak ini banyak dah Gallery 3D yang dibuka. Dan yang Achik pasti lokasi yang paling dekat dengan Achik adalah di Port Dickson.

Kalau hendak ke Lukut atau pun Port Dickson, Achik lebih suka gunakan jalan dalam melalui kawasan Salak Tinggi. Sebab nya nanti memang terus tembus dekat Lukut.


Untuk entrance fee Alive 3D Art Gallery Port Dickson seperti berikut:

                         Dewasa            : RM25.00 ( tanpa MyKad )
                                                    RM20.00 ( dengan MyKad )

                         Kanak-Kanak : RM20.00 ( tanpa MyKid )
                                                    RM15.00 ( dengan MyKid )

                         *kanak-kanak yang ketinggian kurang daripada 90cm masuk 
                           PERCUMA !

                          Senior Citizen ( umur 60 tahun & ke atas )
                                                  : RM20.00 ( tanpa MyKad )
                                                    RM15.00 ( dengan MyKad )

                          OKU               : RM20.00 ( tanpa MyKad )
                                                    RM15.00 ( dengan MyKad )


*****

Pendapat Achik, entrance fees ni untuk dewasa dah ok. Tapi untuk kanak-kanak mungkin sepatutnya kena ikut usia. Mungkin kanak-kanak yang berumur 12 tahun ke atas yang dikenakan bayaran. Kenapa ? sebab budak-budak kecik bila masuk sini, alahai...yang dewasa beriya nak bergambar, tapi budak-budak dah penat. hahahah...



Bila yang kanak-kanak lebih besar dari dewasa.



Achik sedang gigih mendaki bukit...hahahaha...


Amacam...korang rasa sakit tak celah kangkang tu kalau buat macam ni..kikikikiki





Mood budak-budak masih ok lagi nak bergambar...Rela hati buat gaya sendiri..






Tengoklah...yang beriya bergambar sudah tentu lah orang dewasa..hihihihi



Dah nampak real..sekali tengok kaki budak-budak ni dah terpijak lebih dari tebing tu..hihi



Masa ni mood budak-budak dah swing. yela...kena arah2kan oleh kita yang dewasa supaya gambar yang diambil nampak real..hahahaha


Lagi gambar Achik dengan budak-budak yang masih ok mood dorang sebab baru sampai lagi time ni. rasa penat tu takde lagi



Dia pun nak jadi panda bear. gambar yang diambil dalam posisi sedang meniarap..





Oh ye, dalam gallery ni memang ada cameraman standby. Korang memang boleh guna kamera sendiri tapi if nak ada gambar kenang-kenangan yang memang dah siap print, boleh lah mintak cameraman tu ambil kan gambar korang,


Penghujung laluan keluar dari gambar-gambar 3D ni, memang kena lalu kedai cenderamata. Macam-macam dijual disini untuk dijadikan kenang-kenangan. 


Kiosk makanan pun ada disediakan. Jujur Achik cakap, kitorang mengambil masa lebih 2 jam duduk dalam gallery ni untuk bergambar. hahaha....sampaikan haus tekak dibuatnya.


ok..untuk korang dapatkan maklumat lanjut mengenai Alive 3D Art Gallery Port Dickson ni, korang boleh layari FB rasmi di https://www.facebook.com/alive3dartgallery.

Alive 3D Art Gallery Port Dickson terletak di alamat:

No. 38-40, Jalan 2/1,
Bandar Dataran Segar
Lukut, Port Dickson

Landmark : korang nampak Giant Hypermarket Lukut, masuk simpang tu. Alive 3D Art Gallery Port Dickson terletak sebaris dengan Old Town White Coffee.

*****

Lepas ni Achik nak explore muzium terbalik di Port Dickson. dengar cerita dekat Port Dickson pun dah ada Muzium terbalik macam di Sabah.


~ Achik ~



No comments:

Post a comment